Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Hoog olieverbruik Seat Exeo 1.8 TSI 160PK uit 2010

  Gevraagd op 15 mei 2019

  Op 16 februari heb ik bij een dealer een Seat Exeo 1.8 TSI 160PK uit 2010 gekocht. Deze auto had een kilometerstand van 100.000 km. De auto werd met 3 maanden garantie geleverd op motor en versnellingsbak. Vrij snel na de aankoop moest het olieniveau worden aangevuld. De melding om olie bij te vullen kwam echter steeds vaker terug en het gemiddelde verbruik ligt na ongeveer 5,300 km gereden te hebben rond 1 op 840 km, ver buiten de norm van 1 op 2000 zoals in het instructieboekje staat. Dit hoge olieverbruik duidt op een motor defect. Mij is geadviseerd om een olieweging te laten uitvoeren, maar daar zit wel fors kostenplaatje aan vast.

 2. Te hoge oliedruk

  Gevraagd op 14 mei 2019

  Waar gaat de olie heen,en via welk pad,bij teveel 0,5 l carter olie,waardoor een rookwalm in uitlaat ontstaat. En welk onderdeel is het wanneer de motor(na te veel aftappen) daarna teveel olie verbruikt. Ligt dat aan het oliepomp-overdrukventiel.Maar waar gaat de olie dan heen,de computer geeft ook hot-cooling aan,terwijl de wijzer op normale warmte staat?

 3. Volkswagen Golf 3 2.0 8v 1996 afslaan soms

  Gevraagd op 11 mei 2019

  Heb een vw golf 3 2.0 8v 1996 die het altijd perfect heeft gedaan,nu sinds kort bij stoplichten valt hij gewoon uit zonder lampjes als voorbode, als dit de eerste keer gebeurd start hij weer vlot maar als het daarna weer gebeurd bij warmere motor start hij bijna niet meer. Pas nog grote beurt gehad, nieuwe multi riem, nieuwe krukas sensor, gasklephuis schoongemaakt, nieuwe carter ventilatie slang, en nog steeds het zelfde. We zitten nu aan hallgever te denken. Wat denkt u?

 4. Lawaai van metaal op metaal

  Gevraagd op 10 mei 2019

  Na schuinstaand te hebben geparkeerd in een grasbegroeide berm, klonk een hard en ritmisch geluid van metaal op metaal. Bij gas terugnemen  geen geluid meer, maar bij gasgeven weer wel. Na auto afschakelen en opnieuw te starten was het geluid definitief weg. Is 2x voorgekomen. Controle van uitlaat op de brug leverde niets op.

 5. Bewassing onderkant KIA Picanto 2017

  Gevraagd op 09 mei 2019

  Als ik een volledig wasprogramma doe bij een wasstraat wordt de onderkant van auto ook schoongespoten. Is dit schadelijk voor motor en schijfremmen. Kan de onderkant van auto hier tegen?

 6. Oliegebruik Kadjar na de 30000km beurt

  Gevraagd op 08 mei 2019

  De garage vindt nergens een olielek. De eerste 30.000 km bleef de olie op peil. 2 jaar lang geen probleem. Mijn rijstijl en het dagelijks gebruik zijn al jarenlang hetzelfde. Met mijn andere Renaults heb ik nooit problemen gehad met het olie peil. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

 7. Auto management computer

  Gevraagd op 07 mei 2019

  Waar zit de centrale computer van het motor management? Ik vermoed vocht daar mijn lampje gaat steeds branden bij vochtig weer. Mijn auto is een Fiat Grande Punto 2006

 8. Lampje auto management

  Gevraagd op 07 mei 2019

  Waar zit de centrale computer van het motor management? Ik vermoed vocht daar, mijn lampje gaat steeds branden bij vochtig weer. 

 9. Koppeling trilt/klappert bij wegrijden met koude motor

  Gevraagd op 06 mei 2019

  Als ik in de eerste versnelling wil wegrijden trilt/klappert het koppelingspedaal bij een koude motor. Dit is alleen voelbaar bij wegrijden en bij een koude motor. Verder voelt de koppeling prima aan, hij schakelt goed en slipt niet. wel voel ik soms tijdens het schakelen lichtjes een bonk en heeft het pedaal een vrije slag aan het einde van laten opkomen (wat ik overigens beter vind dan dat ie pas oppakt aan het einde).

 10. Schavend geluid

  Gevraagd op 04 mei 2019

  Als ik een bocht naar links maak, dan hoor ik een schavend geluid aan de rechter kant. Niet helemaal zeker of het achter of voor is. Ik heb een Peugeot 308SW uit 2008.  Het is niet altijd het geval. Vorig jaar toen het warmer werd was het ook zo. In de winter totaal geen last gehad. Nu het weer warmer wordt komt het geluid terug. De auto remt niet af als ik het geluid hoor. In de garage hebben ze er vorig jaar naar gekeken, maar konden niets vinden. Heeft u enig idee wat dit kan zijn?