Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

999 expert vragen

 1. Rollator op dakdrager

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Beste ANWB, ​​​​​​​Op mijn Golfvariant heb ik dakdragers van Winparts gemonteerd. Mag ik hierop 2 rollators bevestigen met trekbanden? De afmetingen van een rollator zijn 100x60.

 2. Wat omvat een grote beurt?

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Bij de grote beurt van mijn auto (Opel Meriva, bouwjaar juli 2014) zijn twee bobines afgebroken bij het losdraaien ergens van. Er moest dus een nieuwe unit van 4 bobines op. Maar voorzover ik weet worden de bougies dan standaard vervangen maar die zitten toch niet vast aan de bobines. Wat moet er aan de bobines gecontroleerd worden bij een grote beurt. Met andere woorden: hoe kan het dat deze afbreken

 3. Schokkende auto 407

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Ik rijd een Peugeot 407. Sedan. 2008. Rij op gas. 2.0 liter. km stand 207.000. Na eventjes rijden begint de auto enorm te schokken. Net nog ... en daarna de melding "motor te heet". En dit net nu kort voor de vakantie. ... dus hoop op een snelle reactie.... ;-). Zitten net nieuwe bougies op. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

 4. Wil graag weten of Monreau een gedegen merk schokbreker is

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Wil graag weten of Monreau een gedegen merk schokbreker is

 5. Auto repatriëring wegens koppakking?

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Ik heb in januari al eens gevraagd over vervanging van de koppakking van mijn mercedes 320E cabrio uit 1995. Ik heb toen de koppakking laten vervangen en ook na 1000 km zijn de bouten nagetrokken zoals mijn garage dat noemde.

 6. Dynamo?

  Gevraagd op 29 juni 2019

  Ik heb kort geleden een koelbox gekocht van de ANWB, die ook in de auto gebruikt en op 220 volt kan worden. We rijden er mee naar een vakantieplaats, maar nog geen 30 k.m van huis is de dynamo van mijn auto verbrand

 7. Schroei/brandlucht in Kia Picanto 2006

  Gevraagd op 27 juni 2019

  Met mijn Kia Picanto heb ik nu al 2x gehad dat de auto niet harder gaat dan 80km/uur en er een schroei/brandlucht ontstaat. Dit duurt maar heel even en daarna gaat hij wel weer gewoon harder, de lucht blijft dan wel even hangen.

 8. Hoge instap

  Gevraagd op 26 juni 2019

  Ik heb een Hyundai IX20.Ik heb problemen met in/uitstappen. Mijn zitting zit op 55cm en de rand van het dak op 143cm. Ik ben 185cm en in kom met het in/uitstappen altijd met mijn hoofd tegen het dak (rand van de deursluiting). de vraag: Bij welke auto's is de ruimte tussen stoel en deurrand meer dan die 88cm (143-55). Want dan kan ik veel gemakkelijker instappen.

 9. Auto van 3,5 jaar oud vliegwiel defect

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Wij hebben in januari 2016 een nieuwe Fiat Punto twin air gekocht met 3 jaar garantie. Afgelopen weekend maakte hij ineens een raar geluid. Vandaag naar de garage geweest en het vliegwiel blijkt kapot te zijn, kosten 1200-1500 euro. Er staat 34000 km op de teller. En de auto wordt onderhouden door de dealer. Op het moment dat wij de auto kochten was de garage een fiat dealer inmiddels is hij dit niet meer (nu een Kia dealer). We hebben gelijk aangegeven dat je van een (nieuwe) auto mag verwachten dat je niet na drie jaar al zulke kosten krijgt voor een dergelijk onderdeel. Als wij googelen op vliegwiel zien we het probleem vaker voorkomen. De verkopende dealer geeft Aan dat het niet normaal is na drie jaar en dat ze de fiat om een coulance regeling zullen vragen. Als de fiat dit niet doet dan draaien wij voor de kosten op. Ik woon vlakbij Rotterdam en werk in Brabant ben dus nogal afhankelijk van mijn auto. Ik moet nu maar hopen dat er snel een oplossing komt maar vooralsnog heeft de dealer geen haast (hij gaf aan ik heb het druk en zal kijken of ik de fiat morgen nog eens om antwoord kan vragen) Onze vraag is wat is nu redelijk en wat niet ?

 10. Klopsensor (binnen garantietermijn)

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Mijn Opel Crossland houdt tijdens het rijden regelmatig even in. Dit blijkt te worden veroorzaakt door een probleem met de klopsensor. Deze is onlangs door een servicedealer van Opel gereset maar dat heeft niet geholpen. Volgens mijn informatie is na zo'n storing de betreffende foutcode in het systeem van de auto opgeslagen en moet daarna kunnen worden uitgelezen ,waarna zo nodig tot reparatie of vervanging kan worden overgegaan. In dit geval zou dat nog onder de garantie vallen. Die reparatie zou dan moeten worden uitgevoerd door een Opel-dealer die hiertoe gemachtigd is. En deze dealer zegt mij dat ze de foutcode alleen kunnen zien als het probleem zich actueel - dus eigenlijk in de werkplaats - voordoet, wat natuurlijk onmogelijk is. Omdat zij mijn leaseauto niet hebben geleverd krijg ik het idee dat ze eigenlijk geen zin hebben in deze klus