Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Ster in voorruit

  Gevraagd op 13 juli 2019

  We kwamen er tijdens onze trip achter dat er een ster in de ruit zit. Of is gekomen. Wat kunnen we hier zelf aan doen?

 2. Grote beurt wel gedaan?

  Gevraagd op 12 juli 2019

  Ik heb van de week een occasion gekocht, en nu twijfel ik of de grote beurt die was afgesproken wel gedaan is. Is dat ook zichtbaar/ controleerbaar? Kan ik dat eventueel door de ANWB laten doen? Evenals banden inspectie.. is het nog wel verantwoord om met banden te rijden waar wat droogte/ warmte scheurtjes in te zien zijn?

 3. Rechten en plichten auto garage tegenover consument

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Begin maart heb ik mijn Mini Cooper S naar een erkende Bovag garage gebracht omdat ik deze niet meer gestart kreeg. Na het uitvoeren van verschillende onderzoeken, hebben ze geconcludeerd dat het motorblok zodanig kapot was dat deze of gereviseerd of vervangen moest worden.

 4. Autokosten

  Gevraagd op 10 juli 2019

  Voor de belasting wil ik de autokosten weten. Voor de Citroën Berlingo Multispace met airco, radiocd speler, metallic bouwjaar 2009. Een aantal jaren laten heb ik de auto aangeschaft. Maakt dat wat uit voor de berekening autokosten. Wij rijden 10000 km per jaar. Volgens uw site zou ik op € 0,60 per km uitkomen. Gaarne uw bericht.

 5. Aankoop auto

  Gevraagd op 10 juli 2019

  Bij aankoop van mijn tweede hands auto had ik na de proefrit aangegeven de beenruimte te beperkt te vinden. De autohandelaar zou de stoel verlengen met een aangepaste constructie. Ik gaf aan dat 10 CM voor mij genoeg was. Ik had de auto aanbetaald. Bij aflevering was de stoel slechts 3 CM verlengd. Voor een stoelverlenging met een aangepaste constructie zou ik extra moeten betalen?

 6. APK keuring in Duitsland

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Mijn dochter woont op dit moment in Duitsland, maar haar auto komt uit NL. Nu moet deze apk gekeurd worden; kan zij dat ook in Duitsland laten doen?

 7. Nieuwe Ford automotor voor tweede keer vastgelopen

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Bouwjaar auto Januari 2017. Kenteken NB-790-F. Aanschaf auto juli 2018 met volledig Ford fabrieksgarantie. Tijdens de eerste kilometers van de auto meteen motor probleem. Cylinderwanden beschadigd. Opgelost door Ford door vervangen dmv een nieuwe 1.5 liter motor. Na nog geen 9.000 km met de nieuwe motor gereden te hebben is ook deze motor weer vastgelopen

 8. Goede garage voor CNG-installatie in de buurt van Almere

  Gevraagd op 02 juli 2019

  Ik heb een Volkswagen Caddy met een af-fabriek CNG-installatie. Ik heb problemen met tanken en ik ruik gas. Bij Volkswagen zelf kunnen ze het niet verhelpen

 9. Koppelingsplaat-versnellingsbak

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Een aantal weken geleden, is mijn VW Polo (2001) naar de garage geweest voor nieuwe koppelingsplaat. Een aantal dagen daarna kwam ik tot ontdekking dat hij olie lekte

 10. Automaat doorspoelen zin of onzin?

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Ik heb een BMW 1 serie 2004. Volgens mij is de automaat nooit doorgespoeld. Op internet lees ik dat verschillende autobedrijven dit doen en aanbevelen om dat elke 100.000 km te doen.