Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

406 expert vragen

 1. Deel schade vergoed aan motor

  Gevraagd op 21 december 2019

  Ik heb op 18 september 2018 een eenzijdige ongeval met mijn motor opgelopen, doordat er zand op de weg lag. De tegenpartij ( Aegon ) heeft de aansprakelijkheid erkent. De motor had schade aan beide zijden. De schade-expert van Aegon heeft de schade aan mijn motor op ong 4000,= getaxeerd, maar wil slecht een deel ( € 2700,=) betalen, omdat hij aangeeft dat de motor maar op een kant gevallen kan zijn.

 2. Schade aan camper door aanrijding

  Gevraagd op 20 december 2019

  Door vrachtwagen aan gereden in Frankrijk is door gereden ondanks dat ik dat ik achter hem bleef rijden en seinde met de lichten .Schade aan de camper 1500e ben allrisk verzekerd heb wel het kent opgenomen van die Franse vr wagen Hoe moet ik dit verder regelen ?

 3. Verplichte ruithersteller door verzekering

  Gevraagd op 5 december 2019

  Sinds kort moet ik mijn ruitschade laten herstellen door een door Centraal Beheer aangewezen bedrijf. Ik mag dat niet laten doen door mijn eigen BOVAG garage die al eerder schades heeft hersteld en deze werden vergoed door Centraal Beheer. Kan een verzekering je daartoe verplichten? Ze zetten bonafide vakbekwame garages buitenspel. Is dit niet een vorm van kartelvorming?

 4. All risk verzekering

  Gevraagd op 11 november 2019

  Ik ben all risk verzekerd. Als iemand anders schade veroorzaakt aan mijn en andere auto's, hoe gaat de verzekering hier dan mee om?

 5. Auto lenen van een ander

  Gevraagd op 1 juli 2019

  Als ik een auto leen en schade veroorzaak, ben ik daarvoor verzekerd? Zo niet, wat moet ik doen om wel gedekt te zijn?

 6. Tweedehands auto of lease

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik wil mijn 2 kleinkinderen van 18 jaar, rijbewijs gehaald en gelaagd voor het eind examen een auto geven. Nu zag ik dat iemand van 18 jaar een hoge verzekering gaat betalen. Als de auto op mijn naam gezet wordt en de kinderen gaan daar mee rijden wat heeft dat voor eventuele Consequenties voor mij, ik heb al een auto. Het gaat voor hun voor een 2e hands of lease auto. Wat kunt u mij aanbevelen?

 7. Tijdelijke uitsluiting autoverzekering

  Gevraagd op 23 mei 2019

  Is er bij ANWB autoverzekering sprake van tijdelijke uitsluiting voor autoverzekering , na ondergaan openhart operatie?

 8. Andere auto doorgeven voor de verzekering in het weekend

  Gevraagd op 13 mei 2019

  Zie boven.

 9. Auto in NL kopen terwijl nog enkele weken wonend in UK

  Gevraagd op 12 mei 2019

  Ik heb een vraag naar aanleiding van aanschaf van een auto. Momenteel wonen wij nog in Engeland. Eind Juli gaan we terug naar NL verhuizen. Graag wil ik al halverwege Juli in NL een 2e hands NL auto kopen en naar Engeland rijden. Zo kan ik de Engelse auto voor ons vertrek naar NL al verkopen. Is het mogelijk om een NL te kopen terwijl ik (nog) niet in NL woon. Is het anders mogelijk dat een familielid de auto op zijn naam schrijft, zodat ik de auto na zelf weer ingeschreven te zijn in NL kan overschrijven op mijn naam?

 10. Verzekeren bij uitleen?

  Gevraagd op 30 april 2019

  Onze camper lenen we 3 weken uit  aan onze dochter en schoonzoon, moet hij dan bij ons  uit de verzekering en moeten zij zich dan verzekeren?