Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

203 expert vragen

 1. Nettocatalogusprijs Kawasaki LE650C 2010

  Gevraagd op 12 november 2019

  Wil graag de catalogusprijs en BPM van een Kawasaki LE650C (Versys 650) van mei 2010 weten. Dit ivm invoer van motor uit België naar NL.

 2. Importeren uit België

  Gevraagd op 16 oktober 2019

  Ik moet de catalogusprijs van mijn in België gekochte cf moto Jetmax 250 weten om de te betalen BPM uit te kunnen rekenen. Op dit moment zou volgens de berekening van het belastingformulier uitkomen op 460euro voor een motor van nog geen 4000 euro van 9 jaar oud. 

 3. Motorstoring

  Gevraagd op 8 oktober 2019

  Heb een motorstoring volgens de auto, pictogram is te zien. Tevens reed ik net en kon ik opeens niet boven de 50 rijden. Na het tanken kon dat weer wel, heeft dat te maken met de motorstoring. En helpt anwb mij hiermee of moet ik naar een garage.

 4. Adblue en wegenbelasting

  Gevraagd op 4 oktober 2019

  Klopt het dat je minder wegenbelasting betaald als een diesel adblue toevoeging heeft? Ik leg het even uit hier: ik heb een ambulance gekocht en laat die ombouwen naar camper. Bij het rdw staat de roetuitstoot en de c02 uitstoot niet geregistreerd waardoor ik voor de hoogste belasting wordt aangeslagen. Maar...de auto heeft adblue en dat zou toch mee moeten tellen in de brandstoftoeslag? Ik moet die registratie aanvragen bij de importeer maar krijg ik dan daarna een aanpassing van de brandstoftoeslag aangezien adblue beduidend milieuvriendelijker is?

 5. Rood dashboard lampje auto met slotje

  Gevraagd op 27 september 2019

  Gisteren op de snelweg begon de motor plotseling hele hoge toeren te draaien ( de wijzer schoot naar 5,5). Ik stond middenin de file en heb de auto naar de vluchtstrook gemanoeuvreerd. De motor leek op een op hol geslagen paard dat niet wilde stoppen. Op het dashboard brandde een rood lampje van een auto met een hangslotje. Ik heb de motor uitgedaan en heb het na 5 minuten wachten weer gestart.....Alles functioneerde weer normaal en er brandde ook geen lampjes meer op het dashboard. Ik ben daarna zonder verdere problemen naar huis gereden, maar ik vond het een heel enge ervaring; wat was er aan de hand?

 6. Motor invoeren

  Gevraagd op 26 september 2019

  Ik wil een Triumph T309RT bj.2001 km.39000 invoeren uit Duitsland. Wat was hiervan de netto catalogusprijs?

 7. Huisdier op motor strafbaar?

  Gevraagd op 21 september 2019

  Of het wenselijk is of niet, is bij deze vraag niet aan de orde, maar mag men een huisdier op een motorfiets vervoeren. Zo ja, zijn er regels en/of beperkingen?

 8. Lawaai

  Gevraagd op 20 september 2019

  Het wordt een al groter (landelijk) probleem, overtredende motorrijders brengen onveilige situaties en het onnodige illegaal omgevingsgeluid van hen die zich niet houden aan de toegestane geluid. Het veroorzaakt inmiddels overal in Nederland overlast in de vorm van onrust en andere gezondheidsklachten. We vragen ons met z’n allen af: kan het nu zomaar zo zijn dat iemands hobby, herrie maken om het herrie maken, zoveel omwonende van dorpen en steden moet treffen?

 9. Mag een kind meerijden op een motor?

  Gevraagd op 20 september 2019

  Mag een kind meerijden op een motor? Is het wettelijk verboden om een kind achterop te hebben op een motor, het lijkt niet verstandig maar mag het en als dat zo is wat zijn dan uw adviezen.

 10. Nettocataloguswaarde import motor bpm

  Gevraagd op 18 september 2019

  Ik wilde het bpm formulier op de website van de belastingdienst invullen. Hierbij wordt gevraagd om de nettocataloguswaarde. Het gaat om een Kawasaki ninja 300 ABS. De motor is van 2016 en heeft 11000km gereden.