Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

31 expert vragen

 1. Parkeerboete met alleen een QR-code

  Gevraagd op 23 december 2019

  Op 15 november jl. heb ik in Luxemburg een parkeerboete ontvangen. De bon zat onder de ruitenwisser. Deze bon was volledig Franstalig en onderin staat een QR-code om de betaling van € 49,- mee te voldoen. Deze QR-code wordt echter niet herkend via mijn telefoon. Mijn vraag is nu wat te doen. Het is toch gebruikelijk om een formele boete thuis te ontvangen met alle gegevens om de betaling te verrichten?

 2. Antidiefstal bouten vervangen

  Gevraagd op 27 november 2019

  Na reparatie waren de antidiefstal bouten vervangen door gewone en ontbrak de adapter. De reparatie kostte 300 eur. Hoe haal je slotbouten weg zonder adapter?

 3. 55km/h te hard in Luxemburg

  Gevraagd op 30 augustus 2019

  Ik ben afgelopen zomer in Luxemburg geflitst. Ik reed 55 km/h te hard op de motor. Dit is natuurlijk echt niet netjes. Het was buiten de bebouwde kom.

 4. Invalide kaart en parkeren in Luxemburg

  Gevraagd op 25 augustus 2019

  Ik ben inbezit van invalide kaart, hoe is het geregeld in Luxemburg? Tweede vraag: ik heb van de garage geen keuring bewijs gehad, maar ben wel gekeurd tot 2020. Ben ik strafbaar in Luxemburg?

 5. Snelheidsboete Luxemburg brief

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Ik heb een brief ontvangen van de politie in Luxembourg, dat ik (veels) te hard heb gereden met mijn motor. Het gaat om een vastgestelde snelheid van 137 km/h waar je 90km/h mag, dus 47 te veel. Ik heb dit inderdaad zelf gedaan wat dom was. De brief bevat een stellingname formulier en een betwistingsformulier. De laatste is dus niet nodig want ik was de persoon die de motor bestuurde.

 6. Met een oldtimer naar Luxemburg. Zijn er bepaalde regels?

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Mag je in Luxemburg overal rijden met een oldtimer?

 7. Boete in Luxemburg

  Gevraagd op 26 juni 2019

  Ik heb een boete vanuit Luxemburg gehad voor mijn motor MP-ZG-87. Het nummer van de boete is CSA191464321. Ik ben alleen nog nooit in Luxemburg geweest. Ik krijg via hun geen foto toegezonden. Gemeente politie gaat hier niet achteraan alleen met foto kan ik aangifte doen. CJIB kan ook niks voor mij betekenen. Wat kunt u voor mij doen.

 8. Dashcam gebruik buitenland

  Gevraagd op 7 mei 2019

  In sommige landen is, volgens uw site, gebruik van de dashcam verboden, bijvoorbeeld Oostenrijk en Luxemburg. Het is echter mogelijk een dashcam vast in te laten bouwen in de auto, bijvoorbeeld merk Carcam. Maar moet je die dan uitbouwen, wat volgens mij niet goed kan, als je in Oostenrijk rijdt of is het verwijderen van de SD-kaart voldoende? De dashcam is namelijk wel zichtbaar voor de kenners, dus de politie. En dan natuurlijk de hamvraag: hoe sta je er juridisch in?

 9. Verkeersboete Luxemburg

  Gevraagd op 15 augustus 2018

  Ik heb een boete ontvangen vanuit Luxemburg. Nu wil ik controleren of ik niet gefopt wordt en bijvoorbeeld overmaak naar een criminele organisatie. Hoe kan ik dit controleren, ik kom ...

 10. Hulp bij het invullen van een Proces Verbaal uit Luxemburg

  Gevraagd op 19 juli 2018

  Mijn dochter heeft een proces-verbaal gekregen uit Luxemburg. De snelheidsbeperking was 70km/h, vastgestelde snelheid kwam op 114km/h. Nu moet ze daarvoor een stellingname formuleren....