Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

109 expert vragen

 1. Koelvloeistof

  Gevraagd op 4 mei 2020

  Ik reed naar mijn ouders en halverwege moest ik tanken. Toen kwam er rook onder de motorkap vandaan en begon het temperatuurlampje te branden. De expansietank was compleet leeg. Er zat geen koelvloeistof meer in. Wat kan dit zijn.

 2. Benzinelucht bij start

  Gevraagd op 17 februari 2020

  Ik ben in het gelukkige bezit van een Toyota Verso kenteken uit 2011. Bij start ruik ik een benzinelucht (buiten en binnen in de cabine) die na enkele minuten verdwijnt.

 3. Lekkage via portieren nieuwe Peugeot 108

  Gevraagd op 3 februari 2020

  Op 1 febr. 2019 heb ik u gemeld dat mijn nieuwe Peugeot 108 (geleverd 21.12.2018) bij het openen van de portieren regenwater lekt. Dit belandt op de binnenbekleding o.a. bij de knoppen van de elektrisch bedienbare ramen. Ingevolge uw advies heb ik dealer Blauwendaal (Louwman Groep) hierop aangesproken.

 4. Oliekeerringen snelle slijtage normaal?

  Gevraagd op 15 januari 2020

  Betreft BMW 118i, bijna 4 jaar (7.2.2016), ruim 40.000 km, dus, zeg, 10.000 km/jaar. Dealer zegt bij beurt geconstateerd te hebben dat de oliekeerringen voor de flens op de uitgaande as van de versnellingsbak en die van de schakelas beiden olie "zweten" en snel vervangen moeten worden. Dure reparatie! Bij navraag zegt werkplaats dat dit komt door "rijden van korte afstanden". Mijn vragen zijn de volgende: 1) Komt dit probleem bij dit merk en type vaker voor bij zo'n lage kilometerstand? Ik heb het nooit eerder gehad bij een andere auto, ook niet bij de vorige, wat ook een BMW was van zelfde type. 2) Ik zie geen technisch verband tussen het probleem met de oliekeerringen en het rijden van kortere afstanden. Bovendien is de kortste rit die ik maak 30 km v.v. Ik gebruik de auto nooit in mijn woonplaats. 3) Wat kan naar uw mening de oorzaak zijn van het probleem, hoe kan het voorkomen worden en, tot slot, wat zijn uw aanbevelingen.

 5. Kapotte airco

  Gevraagd op 21 december 2019

  Airco auto defect. Condensor lek door steenslag werd er gezegd. Bij controle airco systeem bleek ook de verdamper lek. Volgens de garage was dit het gevolg van lekke condensor. Klopt dit?

 6. Soort koelvloeistof

  Gevraagd op 19 november 2019

  Ik heb een Nissan Qashqai en normaal gesproken als koelvloeistof G30, extra coolant, met roze kleur. Hoe zit het met de koelvloeistof van de ANWB? Ik heb laatst een flacon koelvloeistof G12+ gekocht met gele kleur. Mag ik die gebruiken om bij te vullen of moet ik me houden aan de roze G30 extra coolant?

 7. Discussie over reparatie

  Gevraagd op 8 mei 2019

  Mijn Citroën C4 Picasso is in een jaar tijd enkele malen voor een reparatie naar de garage geweest. Dat was onder andere in oktober 2018 ivm een lekkage aan het koelsysteem. De oorzaak van de lekkage zou in het thermostaathuis zitten. Medio april 2019 opnieuw een lekkage van koelvloeistof. Weer naar garage gegaan. Garagehouder verzekert mij, dat het niet op dezelfde plaats is. Het zou nu een probleem van een pakking zijn (flens van het oliefilterhuis?). Reparatie zou zo'n 400 euro gaan kosten. Ik ben niet deskundig op dit gebied, maar ik twijfel sterk aan dit verhaal. Wat raadt u mij aan om te doen. Probleem lijkt overigens steeds erger te worden. Auto maakt ook een vreemd geluid rechtsvoor onder dashboard, wanneer die koud is.

 8. Waterlekkage Peugeot 107

  Gevraagd op 16 maart 2019

  Zijn er bij u gespecialiseerde bedrijven/garages bekend voor het opsporen van regenwater lekkages bij stilstaande Peugeot 107. Zelf inmiddels geprobeerd de lekkage te vinden maar helaas. Rechter deurrubbers zijn vervangen.

 9. Lekkage

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Gebeurt het vaker dat je na een voorruitvervanging een lekkage krijgt op 1 specifieke plek in de auto? En heb ik dan nog garantie op die vervanging?

 10. Lekkage via deuren

  Gevraagd op 1 februari 2019

  Nieuwe Peugeot 108. Top! Heeft last van lekkage via bovenzijde van de deuren. Water loopt op binnenbekleding deuren, ook bij electr. raamopeners. Is hier iets van bekend?