Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

65 expert vragen

 1. Resonerend, piepend geluid bij loslaten koppeling Ford Cmax 2017

  Gevraagd op 4 maart 2020

  Ford Cmax 2017. Er is sprake van een resonerend, piepend geluid bij het loslaten van de koppeling. Volgens de Ford-technicus is dit inherent aan het type koppeling in deze Ford Cmax. Heeft u de mogelijkheid om het manco door een onafhankelijk expert te laten beoordelen.

 2. O-ring lekkage koelsysteem Ford Fiesta

  Gevraagd op 31 oktober 2019

  Ik heb een ford fiesta uit 2013, nu is er lekkage bij een o-ring van het koelsysteem achter de distributie. Deze ring kost ongeveer 3 euro, maar om deze te vervangen moet volgens mijn ford garage de hele auto uit elkaar gehaald worden. duurt een hele dag, geschatte kosten 900 euro. klopt dit? Is er geen betere (goedkopere) oplossing?

 3. Airco pomp vervangen, na 1 jaar en 1 maand kapot

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Vorig jaar juni 2018 me ford Mondeo bij garage gebracht voor grote beurt apk en nieuwe airco pomp. Deze is vervangen en verder geen problemen, dit jaar weer voor onderhoud gebracht geen bijzonderheden, kleine maand verder

 4. Koppeling trilt/klappert bij wegrijden met koude motor

  Gevraagd op 6 mei 2019

  Als ik in de eerste versnelling wil wegrijden trilt/klappert het koppelingspedaal bij een koude motor. Dit is alleen voelbaar bij wegrijden en bij een koude motor. Verder voelt de koppeling prima aan, hij schakelt goed en slipt niet. wel voel ik soms tijdens het schakelen lichtjes een bonk en heeft het pedaal een vrije slag aan het einde van laten opkomen (wat ik overigens beter vind dan dat ie pas oppakt aan het einde).

 5. Ford Sierra schakelt zwaar

  Gevraagd op 23 april 2019

  Mijn Ford Sierra begint steeds zwaarder te schakelen, wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn ? Het is vooral vanuit stilstand, dan wil die eigenlijk in geen een versnelling, behalve na wat rond roeren met de pook. Als hij eenmaal "pakt" dan kan hij gemakkelijk in elke versnelling. Als ik dan weer een keer koppel dan gaat het weer zwaar...

 6. Ford B-max zekering 34 fuelpumprelay 20 brand herhaaldelijk door

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Auto stopt plotseling. Naar de garage gesleept. Zekering no 34 20 A Brandstofpomprelais bleek doorgebrand. Door garage vervangen, tijdens proefrit weer doorgebrand, conclusie brandstofpomp vervangen. Is gebeurd, 750 euro. Een paar dagen en ca 200km later, weer hetzelfde euvel. Zekering vervangen en ik kon weer naar de garage rijden. Conclusie foutcode P053F. Er moest nieuwe PCM (motormanagement) software in en de zekering van 20A is vervangen door 25A. Geen kosten in rekening gebracht. Dat is gisteren 13 feb gebeurd. Alle drie keer gebeurt het op één á enkele kilometers na de start.

 7. O-Riem?

  Gevraagd op 13 februari 2019

  De auto staat voor een beurt bij de dealer en ze zeggen dat de O riem van onze Ford Focus Grand C Max ecoboost stuk is . Ik lees overal dat de O riem eigenlijk nooit stuk hoort te gaan. Maar de dealer zegt dat dit ons ca. 1100 euro gaat kosten. ​​​​​​​ Hebben jullie advies?

 8. Motorproblemen?

  Gevraagd op 2 februari 2019

  Onlangs heeft mijn Ford Focus uit 2012 met 108000 km op de teller diverse storingen gegeven ( motor management), wat bleek uit foutieve waarde in de katalysator. Ik ben op advies van de garage overgestapt naar 98 benzine en ik heb een middel aan de benzine toegevoegd welke de katalysator reinigt. Hierdoor lijkt het probleem verholpen, de melding is niet meer terug gekomen. Echter sinds 2 weken hoor ik een ratel, deze ratel hoor ik alleen bij een koude motor en wanneer ik de motor belast dus niet bij een laag toerental en niet bij stationair lopen van de motor. Vandaag kwam hier ook nog eens een hele vreemde geur bij, alsof er een gaslucht in de auto hing. ​​​​​​​Heeft U een idee wat dit zou kunnen zijn? Het vreemde is dat de auto elke keer weer perfect start en loopt, ik merk geen enkel verschil met van te voren.

 9. Keerring lekt na vervanging koppeling automaat

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Koppeling van de automatische versnellingsbak powershift van mijn Ford B-max is vervangen, nu is er olielekkage bij een keerring tussen versnellingbak en motor kan dit veroorzaakt zijn bij de vervanging van de koppeling. Mijn garage zegt dat dit niet kan omdat de versnellingsbak niet van de motor los geweest is bij vervanging koppeling, is dit juist en wat is een geschatte prijs voor vervanging van de keerring?

 10. Gaspedaal reageert niet

  Gevraagd op 25 januari 2019

  Ik heb een probleem met mijn Ford C-mAX 2.0 tdci 2009 km 204.000. De auto heeft met enige regelmaat en voornamelijk op de snelweg dat het gaspedaal niet meer reageert. Verder geen meldingen en de auto blijft gewoon stationair lopen. Na het opnieuw starten is het probleem verholpen...