Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

65 expert vragen

 1. Vervanging distributieriem

  Gevraagd op 29 mei 2020

  Ik heb een Ford Focus 1.6 ti-vct uit 2012. Er staat 84.000 km op de teller. Volgens de onderhoudsvoorschriften moet de distributieriem vervangen worden. Volgens de dealer is vervanging van de waterpomp in dit geval niet nodig. Wat is uw mening hierover?

 2. Vloeistoffen auto

  Gevraagd op 6 maart 2020

  Sinds de aanschaf van mijn auto medio 2017 heb ik nooit de koelvloeistof en het oliepeil gecontroleerd. De garage moest 0.5L motorolie bijvullen en 2,5L koelvloeistof. De garage zag niets van lekkage. Is het beter eerst een periode af te wachten voordat ik actie onderneem.

 3. Koelvloeistof

  Gevraagd op 5 december 2019

  Mijn Ford Fusion gebruikt WSS-M97 B44-D koelvloeistof rose van kleur, nu heb ik nog rose Paraflu up concentrate van Petronas mag ik dat mengen?

 4. Roestschade subframe

  Gevraagd op 3 september 2019

  Tijdens de jaarlijkse beurt van mijn Ford Focus 1.0 uit 2012 is er een roest gat geconstateerd in het subframe. De garage geeft aan dat het lijkt te komen door een beschadiging van buitenaf. Nu is mijn vraag, hoe snel kan een beschadiging in het subframe doorroesten en had de garage de beschadiging niet bij een eerdere beurt kunnen constateren en maatregelen kunnen nemen voor verdere beschadiging?

 5. Onderhoudskosten of andere auto?

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik rijd in een Ford Mondeo van 2002, 56JZPR, km stand 220000. Voor de APK zijn onderhoudskosten geraamd van ca 700. Adviseert u mij om een andere auto aan te schaffen, of te laten repareren ( zodat ik een jaar kan rijden).

 6. O-Riem?

  Gevraagd op 13 februari 2019

  De auto staat voor een beurt bij de dealer en ze zeggen dat de O riem van onze Ford Focus Grand C Max ecoboost stuk is . Ik lees overal dat de O riem eigenlijk nooit stuk hoort te gaan. Maar de dealer zegt dat dit ons ca. 1100 euro gaat kosten. ​​​​​​​ Hebben jullie advies?

 7. Fluitend geluid Ford Focus

  Gevraagd op 4 februari 2019

  Hallo, Sinds vandaag maakt mijn auto een soort van fluitend geluid wanneer de auto stationair draait en wanneer ik gas geef wordt dit geluid harder. Wat kan het probleem zijn? Ik heb een Ford Focus wagon 1.8 flexfuel uit 2007. ​​​​​​​Ik zie jullie reactie tegemoet.

 8. Onderhoudsboekje

  Gevraagd op 4 februari 2019

  Sinds de aanschaf van de Ford CMax in 2015 wordt mijn onderhoudsboekje niet bijgewerkt, maar krijg ik een print van de gedane werkzaamheden. Ik vind dit heel vreemd.

 9. Keerring lekt na vervanging koppeling automaat

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Koppeling van de automatische versnellingsbak powershift van mijn Ford B-max is vervangen, nu is er olielekkage bij een keerring tussen versnellingbak en motor kan dit veroorzaakt zijn bij de vervanging van de koppeling. Mijn garage zegt dat dit niet kan omdat de versnellingsbak niet van de motor los geweest is bij vervanging koppeling, is dit juist en wat is een geschatte prijs voor vervanging van de keerring?

 10. Krakend geluid

  Gevraagd op 23 januari 2019

  Mijn Ford Kuga is 10 maanden oud en sinds 1 maand kraakt de achtervering als ik een drempel over ga. Monteur van Ford vermoed krakende wielophanging, maar kon het niet oplossen. Vervolgafspraak gemaakt. Probleem bekend?