Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

278 expert vragen

 1. Invoeren motor gegevens

  Gevraagd op 12 juli 2019

  Ben voornemens om in Italië een motor te kopen en deze in te voeren in NL. Dit heb ik al eerder gedaan, alleen was de motor toen al in NL aanwezig. Vanaf het moment van keuren ben ik bekend met het proces. Nu zag ik dat jullie adviezen hierin geven. Wellicht dat jullie mij hiermee op weg kunnen helpen.

 2. Import vanuit Tsjechië nieuw versus ouder

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Ik hoorde over de grens voor import van zes maanden en 6 000 km. Heeft dat zin, indien ik in Tsjechië auto aanschaf

 3. in- en uitklaren privégoederen naar Hongarije met Kastentrailer 29m3

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Zowel mijn vrouw als ikzelf zijn in het bezit van een rijbewijs BE; met dit KAV te huren. Onze inboedel willen wij met deze wagen verhuizen van Nederland, via Duitsland, via Oostenrijk naar Hongarije. Wij gaan er van uit dat wij met deze wagen met een inhoud van 29 m3 en onze privégoederen gewoon mogen aansluiten aan het vakantieverkeer en dat we geen extra vergunningen/verplichtingen hoeven te regelen ivm in- en uitklaren van goederen; wij veronderstellen dat zulks alleen geldt bij een vrachtwagen; we rijden dan ook niet voor of namens derden, noch vervoeren wij goederen voor derden; het gaat puur om onze eigen inboedelzaken die we in ons nieuwe huis in Hongarije willen plaatsen. Résumerend: als we een dergelijke combinatie met ons BE-rijbewijs mogen besturen, dan kunnen we aan het vakantieverkeer aansluiten en hoeven we generlei verplichtingen te ondergaan aangaande in- en uitklaren zoals bij een vrachtauto ?

 4. BPM berekenen Honda Deauville

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Ik heb een Honda Deauville (NT700) met bouwjaar 2007 , zonder cvo, gekocht bij domeinen. Inmiddels is het cvo opgestuurd door Honda en is de motor goedgekeurd bij RDW. Moet ik nu ook BPM betalen? en hoe hoog is de BPM?

 5. Waarom import auto

  Gevraagd op 30 juni 2019

  Ik heb een tweede hands auto gekocht afgelopen zaterdag. Een Renault Captur  Nou zag ik dat in een import auto is geweest? Kan dit in mijn nadeel zijn? Of is er dan schade geweest of zo?

 6. Netto catalogusprijs motor

  Gevraagd op 30 juni 2019

  Ik ben op zoek naar de nettocatalogusprijs van mijn motor ivm bpm aangifte. Het betreft een BMW R1200RT uit 2010. 

 7. Betrouwbaarheid geïmporteerde premium occasions?

  Gevraagd op 28 juni 2019

  Het valt mij op dat via de sites, waarop automerken hun premium occasions aanbieden, regelmatig geïmporteerde auto's worden aangeboden van tussen de één en twee jaar oud.

 8. km stand importauto

  Gevraagd op 27 juni 2019

  Ik heb 6 weken geleden een auto gekocht met 98000 km op de teller met onderhouds boekje erbij, maar nu blijkt met het uitlezen van de sleutels dat er 291000 km op staat. Wat is hier aan te doen, welke stappen kan ik nemen?

 9. BPM calculatie bij import

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Ik importeer een Honda SWT 600 uit 2013. Echter netto catalogus prijs en BPM kan ik niet opduiken. Kunnen jullie me daar aan helpen?

 10. BPM Camper

  Gevraagd op 03 mei 2019

  We denken erover om een camper te importeren uit Duitsland, maar horen verschillende verhalen over de te betalen BPM en wat daarvoor allemaal meegerekend wordt. Kunt u ons helpen? Het betreft een Hymer/Eriba Hymercar Van 512 - De lengte van de camper is 5990 mm - Breedte is 2140 mm - Hoogte is 2830 mm - Het motorvermogen is 103 kW (140PS) - De datum van eerste toelating is 1 maart 2010 Kunt u op basis van deze gegevens de netto catalogusprijs van de camper bepalen? En wat zou het BPM bedrag zijn wat wij moeten betalen? Bij voorbaat dank voor uw hulp!