Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

364 expert vragen

 1. Informatieplicht

  Gevraagd op 7 februari 2020

  Ik heb een auto gekocht die juli 2015 als eerste tenaamstelling heeft. Nadat ik deze gekocht heb, zie ik, dat deze auto is uitgerust met het RPA beveiligingssysteem en niet het vanaf november 2014 verplichte RDCi beveiligingssysteem.

 2. Werking start stop systeem

  Gevraagd op 20 december 2019

  ik rijd een mb gle 400 van 2018. startstop systeem werkte eerst behoorlijk. de laatste minder en nu zelfs niet meer. 4x gecontroleerd door dealer en men dacht dat het aan de accu lag. was niet zo en nu wordt gezegd, dat door de weersomstandigheden en verschillend gebruik van accessoires het systeem nu gewoon een poosje uit valt.. zeer wisselende reacties dus, graag uw mening

 3. Verbruik koelvloeistof

  Gevraagd op 23 november 2019

  Ik ben in het bezit van een Peugeot 208, 1.4 VTI uit 2012. Nu valt mij op dat de stand van de koelvloeistof in 1 maand tijd, van maximaal naar het minimale niveau is gezakt. De auto heeft in deze periode +/- 1000 kilometer gereden. Beide keren gemeten met een koude motor. Is dit verbruik teveel?

 4. BDP sensor scwnic

  Gevraagd op 5 juni 2019

  Storing in de draad, slechte verbinding, blauwe stekker bij buigen van de draad start hij weer. Kan ik de sensor losmaken, twee moertjes en de verbinding  opnieuw solderen. Of is er tussen de sensor en stekker ook nog een andere draadverbinding?

 5. Connected stop zetten

  Gevraagd op 31 mei 2019

  Ik wil er mee stoppen omdat het niet werkt in mijn auto. Het kastje past niet en als hij er wel in zit doet hij het niet goed. 

 6. Connect car

  Gevraagd op 25 mei 2019

  ConnectCarr app geeft ecoscore grafiek niet meer weer.

 7. Is een Dashcam handig?

  Gevraagd op 23 mei 2019

  Goedemorgen, mijn vraag is is een dashcam handig en zoja waar hem het beste te halen en te laten installeren en welke is een goede aanrader? Wat is een acceptabele prijs om ervoor te betalen?

 8. ABS systeem

  Gevraagd op 9 mei 2019

  Ik heb een Hyundai i20 5 jaar oud en heb nu een storingsmelding van het ABS systeem en ESP (ESC), er moet een nieuwe ABS sensor gemonteerd worden. Is daarna de storing van het ESP ook verholpen?

 9. Start stop accu

  Gevraagd op 6 mei 2019

  Hoe komt het dat de accu na 7 kwartier rijden nog steeds bij een verkeerslicht moet bij laden. Behalve bij warm zonnig weer niet. Het komt ook wel eens voor dat als de auto twee dagen stil staat de accu onder de 12 volt komt. ook in de zomer. Volgens de dealer garage mankeert de accu niets. het betreft de Toyota Auris sports van 2016. 

 10. Wettelijke minimum parkeerafstand

  Gevraagd op 3 mei 2019

  Is bij het inparkeren van auto's met parkeersensoren rekening gehouden met de wettelijke minimale afstand van 1 meter?