Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

361 expert vragen

 1. BDP sensor scwnic

  Gevraagd op 5 juni 2019

  Storing in de draad, slechte verbinding, blauwe stekker bij buigen van de draad start hij weer. Kan ik de sensor losmaken, twee moertjes en de verbinding  opnieuw solderen. Of is er tussen de sensor en stekker ook nog een andere draadverbinding?

 2. Connected stop zetten

  Gevraagd op 31 mei 2019

  Ik wil er mee stoppen omdat het niet werkt in mijn auto. Het kastje past niet en als hij er wel in zit doet hij het niet goed. 

 3. Connect car

  Gevraagd op 25 mei 2019

  ConnectCarr app geeft ecoscore grafiek niet meer weer.

 4. Is een Dashcam handig?

  Gevraagd op 23 mei 2019

  Goedemorgen, mijn vraag is is een dashcam handig en zoja waar hem het beste te halen en te laten installeren en welke is een goede aanrader? Wat is een acceptabele prijs om ervoor te betalen?

 5. ABS systeem

  Gevraagd op 9 mei 2019

  Ik heb een Hyundai i20 5 jaar oud en heb nu een storingsmelding van het ABS systeem en ESP (ESC), er moet een nieuwe ABS sensor gemonteerd worden. Is daarna de storing van het ESP ook verholpen?

 6. Start stop accu

  Gevraagd op 6 mei 2019

  Hoe komt het dat de accu na 7 kwartier rijden nog steeds bij een verkeerslicht moet bij laden. Behalve bij warm zonnig weer niet. Het komt ook wel eens voor dat als de auto twee dagen stil staat de accu onder de 12 volt komt. ook in de zomer. Volgens de dealer garage mankeert de accu niets. het betreft de Toyota Auris sports van 2016. 

 7. Wettelijke minimum parkeerafstand

  Gevraagd op 3 mei 2019

  Is bij het inparkeren van auto's met parkeersensoren rekening gehouden met de wettelijke minimale afstand van 1 meter?

 8. Connected

  Gevraagd op 20 april 2019

  Ik heb vandaag de connected gekregen en geinstalleerd maar op de computer werkt het nog niet. Heb al wel de app gedownload.

 9. Connected car app blijft vorige locatie opgeven

  Gevraagd op 20 april 2019

  Connected car app blijft vorige locatie opgeven. Hij loopt zogezegd achter.

 10. (oplossing) Tomtom carminat (voor Renault) update kaartbestand loopt vast

  Gevraagd op 19 april 2019

  Zoals ik eerder hier meldde liep de update van de Tomtom versie (Carminat, Renault Scenic) stuk vanwege te weinig ruimte op de SK geheugenkaart. Deze is/was 2 GB groot en naar het bleek adviseert Tomtom tegenwoordig dat 4 GB het minimum is. Tijdens de installatieprocedure bleek dit nergens uit. Een tekortkoming meen ik, maar dit terzijde. De website deed me geen oplossing aan de hand en ook de helpdesk van Tomtom gaf geen soulaas. Een bereidwillige medewerker van Terwolde wist meer. Oplossing: neem een SD kaart van minimaal 4 GD, formateer deze als FAT32, plaats deze in de gleuf van de auto, wacht een paar minuten (!) Nu worden de nodige gegevens op de SD gezet die het koppelen aan de auto. Let op: niet te snel verwijderen !! Nu terug naar Windows PC of laptop. Tomtom Home starten, inloggen en update uitvoeren. Na enige tijd is de SD kaart klaar voor gebruik. Mijn echtegenoot is weer blij ... en ik ook.