Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

404 expert vragen

 1. Hulp van Wegenwacht bij lege accu elektrische auto?

  Gevraagd op 10 juli 2020

  Biedt de Wegenwacht ook hulp als ik met mijn elektrische auto zonder stroom kom te staan? Ik hoorde dat je een elektrische auto niet mag slepen.

 2. Opladen accu elektrische auto voor laatste 20 procent

  Gevraagd op 6 juli 2020

  Bij de BMW I3 kies je het amperage bij laden. Ik kan een laadpaal of meterkast gebruiken. Bepaalt de paal of auto de laatste 20% via druppelladen?

 3. Accu 6 dagen na aankoop auto defect

  Gevraagd op 3 juli 2020

  Ik kocht een Fiat 500, 120.000 km. 6 dgn na ophalen is accu stuk. De verkoper wil de accu zien en het zou niet onder garantie vallen. Moet ik naar de verkoper toe?

 4. Opladen

  Gevraagd op 17 juni 2020

  Ik heb een 3 fase oplaadpunt, 22KW. Het duurt vrij lang voordat mijn auto volledig is opgeladen. Als ik naar mijn kWh meter kijk verbruikt het oplaadpunt 1880 Watt. Dit is volgens mij het vermogen van een een fasegroep. Ik heb hem van de week volledig opgeladen in ongeveer 5 uur. Hij hangt nu al een hedennacht en avond aan de stroom. Dit kan toch niet goed zijn?

 5. Plug-in hybride AWD

  Gevraagd op 13 juni 2020

  Verkopers van auto’s met een elektromotor op de achteras geven mij tegengestelde antwoorden op de vraag wat er gebeurt met de accu op een normale rit, niet puur-elektrisch, van 200 km of meer. De een zegt: de accu wordt door de benzinemotor bijgeladen. De ander zegt: na een aantal kilometers is de accu leeg en wordt er uitsluitend met aandrijving op de voorwielen gereden. Wat is juist?

 6. Acculader voor auto met start/stop systeem

  Gevraagd op 11 juni 2020

  Ik heb een CTEK-MSX-5.0 oplader. Deze wordt geleverd met twee typen aansluitingen met behulp van steker en contra steker. De eerste is de bekende met een rode klem op de positieve pool en een zwarte klem die met het chassis moet worden verbonden. Hiervoor moet de motorkap open. De tweede is een verloopstukje dat past in de voormalige 12 V cigaretteplug aansluiting. Nu hoeft de motorkap niet open. Maar nu moet wel met de startknop de accessoire stand worden aangezet. Is op deze manier de min nu ook verbonden met het chassis? En zijn van deze manier van aansluiten nog bijzonderheden bekend die ik moet weten?

 7. Verschillen tussen hybride auto's

  Gevraagd op 11 juni 2020

  Er zijn verschillende soorten hybrides. De 2 belangrijkste zijn hybrides die al rijdend opladen en hybrides die je elektrisch moet opladen. ik wil graag de verschillen tussen deze soorten weten. Met welke kun je het langst op je accu rijden en welke rijdt het zuinigst?

 8. Accu tweedehands elektrische auto

  Gevraagd op 9 juni 2020

  Helaas moeten we afscheid nemen van onze huidige benzine fiat 500. Nu willen we hem vervangen door een elektrische Fiat 500e. Waar moeten we op letten bij de accu? Of kan een diagnose uitgevoerd worden? Zo ja, waar?

 9. Stroom camper

  Gevraagd op 2 juni 2020

  Mijn camper heeft stroom als ik hem start en als ik de kabel aangesloten heb. Maar zodra hij stilstaat en overgaat op 12 Volt werkt het maar even. Daarna geeft hij aan dat de de accu leeg is en werkt alles met stroom niet meer. Als ik enkele keren de knop op het bedieningspaneel op 1 en 0 zet, kan het weer aangaan en enkele minuten later weer uit. Dit alles nadat hij uit de winterstalling is gehaald.

 10. Acculader

  Gevraagd op 30 mei 2020

  Mijn accu van 100 Ah wordt aan de stroompaal opgeladen tot 13,8 Volt. Deze waarde geeft zowel het display in de caravan aan als het display van de Voltmeter als ik de spanning van de accu handmatig meet. Omdat mijn vorige accu geen stroom meer leverde, heb ik een nieuwe gekocht. De medewerker waarvan ik de accu kocht, zegt dat ik de inpandige acculader van de caravan tot 14,2 Volt moet opladen omdat de nieuwe accu dan kapot kan gaan. Is dat zo?