Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

695 expert vragen

 1. Voorrang tram bij stoplicht

  Gevraagd op 09 juli 2019

  Een tram van HTM heeft auto total loss gereden bij stoplicht. Auto trok op nadat licht groen werd, werd geschept door tram en meters meegesleurd. Er zijn getuigen. HTM stelt dat de getuigenverklaring niet doorslaggevend kan zijn omdat een groen licht niets zegt over "de negenoog". De getuigenverklaringen en verklaring van trambestuurder niet geheel (snelheid auto: getuigen langzaam, vanuit stilstand vs trambestuurder: hoge snelheid; trambestuurder : belsignalen, getuigen en auto niet gehoord). Vragen: heeft tram altijd voorrang, ook al rijd je door een groen licht? HTM reageert niet op brieven, wat kun je hieraan doen? Proceskosten waarscijnlijk te hoog gezien schade auto

 2. Disculperende stilstand aantonen met getuige

  Gevraagd op 04 juli 2019

  n april 2019 ben ik aangereden in een parkeergarage nadat ik met mijn auto achteruit was gereden uit een parkeervak en stil stond in de rij voor de uitgang van de garage (reeds 10 - 15 seconden). Hier is een getuige van die dit bevestigt. Vervolgens rijdt de tegenpartij achteruit uit een parkeervak tegen mijn auto aan. De tegenpartij gaf ter plekke toe dat hij mij niet had gezien. Op het schadeformulier staat dat ik stil stond, en de tegenpartij achteruit tegen mij aanreed. De getuige bevestigt dat ik voor die duur reeds stil stond en stond te wachten in de rij voor de uitgang. Dan nóg wil de verzekering van de tegenpartij slechts 50% uitkeren. Wat kan ik doen? Hoeveel bewijs moet ik nu nog aanleveren? Hoe 'afgerond' moet mijn bijzondere verrichting zijn om aanspraak te kunnen maken op 100% schadevergoeding?

 3. Aansprakelijkheid teruggetrokken na aanrijding

  Gevraagd op 20 juni 2019

  Ik ben enkele weken geleden met de auto aangereden door een een andere dame in haar auto. Zij kwam van rechts en ik van links maar het kruispunt werd ingeregeld door werkende verkeerslichten, waardoor ik met groen springend op oranje in dat geval voorrang had op haar. Mevrouw heeft het hele (rode) stoplicht en mij gemist omdat zij achteruit keek op het kruispunt en toen zij weer terugdraaide was ze al in volle vaart in mijn auto gereden. Mevr heeft direct verklaard dat zij schuldig was. Dit heeft zij op app en een geluidsopname nogmaals bevestigd. Echter nu heeft zij haar aansprakelijkheid ineens teruggetrokken. Ze geeft aan omdat ze achterom keek het stoplicht niet heeft gezien dus ze had best groen kunnen hebben. Nu worden wij aansprakelijk gesteld. ( haar verklaring dat zij aansprakelijk was heeft ze teruggetrokken, ook heeft de verzekeringsmaatschappij geen boodschap aan de verklaring in de app of op de voicerecorder) Kan dit zomaar?

 4. Aanrijding met fiets

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Mijn zoon is op de fiets aangereden door een brommer. Hij stak in een woonwijk een kruising over, de brommer reed op het fietspad (waar ook brommers zijn toegestaan). De brommer kwam van rechts. Wie is er schuldig? Graag zsm antwoord indien mogelijk, ivm afhandeling verzekering.

 5. Veroorzaker aanrijding met Chileense huurauto reageert niet

  Gevraagd op 06 juni 2019

  Enige weken geleden heb ik met een huurauto op de laatste dag van de vakantie blikschade gereden. In de voorwaarden van de verhuurmaatschappij (Chilean) staat dat zij de schade altijd op de huurder verhalen. De schade van ongeveer 400 Euro is reeds afgeschreven van mijn Credit Card. De tegenpartij die de schade heeft veroorzaakt reageert niet op mijn emails. Het is een grote transportonderneming met honderden vrachtwagens. Wat kan ik doen om mijn schade vergoed te krijgen?

 6. Pijlen op wegdek parkeerterrein

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Geven pijlen op het wegdek op een parkeerterrein een verplichte rijrichting aan? Kun je een bekeuring krijgen als je deze pijlen niet volgt en kun je er rechten aan ontleden bij een aanrijding?

 7. Met schade aan de auto op vakantie?

  Gevraagd op 16 mei 2019

  Mijn vriend is gister van achter aangereden en heeft wat schade aan de achterkant van de auto (mazda cx5). We gaan zaterdag met de auto op vakantie naar Slovenie en Kroatie. Mogen we met `kleine` schade in het buitenland doorrijden (op het oog blikschade en scheur in de bumper rechts achter)? 

 8. Afhandelen letselschade na auto ongeluk met huurauto in Frankrijk

  Gevraagd op 13 mei 2019

  Ca. 3,5 week geleden hebben wij een auto ongeluk gehad in Frankrijk. Kop staart botsing; wij zaten in het midden. Dhr Ursem kamp met lichamelijke klachten (nek, pols, knie, slaapproblemen), is wel aan het werk gegaan maar gaat minder goed dan gedacht. Mw. Veraart  is arbeidsongeschikt verklaart door bedrijfsart en kamp met whiplash klachten. We proberen al 3 weken een kantoor/iemand te vinden die ons kan helpen met de afhandeling van de letselschade. Dat lukt niet omdat het om Frankrijk gaat, we geen rechtsbijstandverzekering hebben etc. etc. We willen graag weten of we via Sunny Cars NL (via wie we de auto hebben gehuurd) de letselschade kunnen verhalen? Zo niet dan moet dat op de aanrijder worden verhaald en is het franse recht van toepassing. Dat schijnt een probleem te zijn bij het terug krijgen van juridische kosten. En wanneer is het de moeite waard om iemand in te schakelen?

 9. Verhaal schade bij aanrijding

  Gevraagd op 07 mei 2019

  Aanrijding achterop bij optrekken groenlicht op 27/4. Schadeformulier ingevuld en ondertekend. Tegenpartij weet niets van zijn verzekering. Er zijn foto's. Grijze Peugeot. Er zijn getuigen en foto's gemaakt.

 10. Aansprakelijkheid bij niet functionerende verkeer lichten

  Gevraagd op 28 april 2019

  Mijn dochter rijdende op de Megense baan in Oss moet links afslaan. Verkeers lichten staan in storing. Druk verkeerspunt waar iedereen probeert weg te komen. Zij komt deels op de andere rijbaan en de auto blokkeert omdat hij een object waarneemt Vrachtwagen nadert met hoge snelheid en ramt de auto van mijn dochter. Verklaart later: ik had hem op de cruise control staan en ging er van uit dat ik wel zou worden gezien. Ik heb de remmen niet eens aangeraakt. Ik heb de politie gevraagd ik zou het op prijs stellen als u de tacho van de vrachtwagen uit zou lezen. Antwoord met de handen diep in de zakken: ik maak zelf wel uit hoe ik mijn werk doe.