Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

5 expert vragen

 1. Internationaal motorrijbewijs

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Er gaan geruchten dat er een internationaal motorrijbewijs zonder problemen voor Indonesie word uitgegeven. Omdat (ik heb am) staat op mijn rijbewijs. Nu zegt men, dat is tot 125 cc. Op Bali verhuurscooters zijn ook tot 125 cc.

 2. A2 buiten Europa

  Gevraagd op 16 april 2019

  Ik vertrek voor meerdere maanden naar Nieuw-Zeeland. Waarschijnlijk zit ik nog vast aan het a2 rijbewijs als ik vertrek, kan ik zonder problemen een motor kopen en verzekeren onder de 35kw?

 3. Motorscooter huren (driewieler, bijv. MP3)

  Gevraagd op 11 april 2019

  Graag zou ik een driewieler motorscooter huren (autorijbewijs). Graag zou ik met mijn vader die 70 wordt een kort ritje maken (ong. 120 km). Ik heb al eens op een ANWB-opstapdag (Bussloo) erop gezeten. Het gaat dus om mezelf, mijn vader heeft 'n motor. Heb scooter ervaring en ben bereid om, desgewenst, een les of toelichting te volgen of zelf verzekering af te sluiten. Woon zelf regio Twente/Achterhoek. Door gezondheidsomstandigheden (vader) laat de tijd het niet toe om voordien nog m'n motorrijbewijs te halen. Ik heb me al suf gezocht op internet en gebeld, maar kan het niet vinden (Brouwer uit Putten doet 't niet meer) Weet iemand iets waar ik terecht zou kunnen? (medio mei ' 19). Het zou een droom zijn voor vader/dochter die uitkomt…

 4. A2 rijbewijs in het buitenland

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Mijn vriendin (28) heeft een A2 rijbewijs. Vanwege haar lengte (1.58 meter) kan zij niet op grote en/of zware motoren rijden. Dat wil zeggen dat ze dus ook geen mogelijlheid heeft om haar A rijbewijs te halen. Dat is niet het probleem aangezien ze toch altijd op een A2 motor zal rijden. Echter zijn wij nogal avontuurlijk en gaan graag met de motor op vakantie. Nu is de vraag wordt het A2 rijbewijs overal erkend en weten ze in het buitenland wat een A2 motor is? Is dit alleen in de EU geregeld of kunnen we ook naar bijv. Engeland of Noorwegen?

 5. Motorscooter rijschool

  Gevraagd op 20 januari 2019

  Na een fors motorongeval heeft het CBR mijn motorrijbewijs tijdelijk ingetrokken. Kan het misschien terugkrijgen na een testrit bij CBR...