Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

9 expert vragen

 1. Milieusticker Frankrijk

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Zelfs de RDW vermeldt onder V.9 geheel niets voor mijn BMW R 1150 RT met als toelatingsdatum 11-11-2002. De Franse website kan ik nu niet invullen en ik moet dringend naar Parijs. Wat nu toch weer?

 2. Helmstickers verplicht in Frankrijk?

  Gevraagd op 23 april 2019

  Volgens uw site geldt de verplichting on motorhelmen aan vier zijden van reflecterende stickers te voorzien uitsluitend voor helmen die in Frankrijk verkocht zijn. Nederlandse motorrijders hoeven dus geen stickers te plakken. Deze informatie stemt echter niet overeen met wat ik lees op de site van de Franse belangenvereniging van motorrijders FFMC (zie https://ffmc.asso.fr/stickers-retro-reflechissants-sur). Om leden van de Nederlandse belangenvereniging MAG goed te informeren, zou ik graag horen uit welke bron uw informatie afkomstig is.

 3. Onterecht aangehouden in Frankrijk

  Gevraagd op 24 september 2018

  Recent aangehouden in Frankrijk, volgens de agent zou ik 158 km hebben gereden i.p.v. 90 km wat daar toegestaan was. De snelheid die volgens hun gereden was, was echter niet mogelijk ...

 4. Importeren motor uit frankrijk

  Gevraagd op 27 juni 2018

  Beste, Ik wil graag een Vespa px125 van circa 15 jaar oud uit zuid Frankrijk(Saint Tropez) importeren naar Nederland. Ik wil deze ophalen met een aanhanger en ik heb begrepen dat ik ...

 5. Wel of geen vignet voor motoren ivm milieu zones

  Gevraagd op 5 juni 2018

  Ik ga op de motor op vakantie naar Frankrijk. ik ga niet naar grote steden. Maar wel regio Drome. Moet ik voor de motor een vignet?

 6. Gebruik tolbadge in Frankrijk met de motor

  Gevraagd op 30 mei 2018

  Moet de badge zichtbaar zijn voor het systeem of kan ie ook in mijn borstzak zitten. Ik wil hem niet plakken op de ruit van de motor.

 7. Regels voor motoren buitenland gevarendriehoek

  Gevraagd op 17 mei 2018

  Ik wil graag weten wat de regels zijn omtrent het verplicht bij je hebben van gevarendriehoek, hesje en ehbo set voor motorfietsen in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk.

 8. Tol betalen motorfiets Frankrijk

  Gevraagd op 15 juli 2017

  Ik ga per motorfiets over de Pegae door Frankrijk. Ik wil met credit card betalen. Registreert het systeem automatisch een motorfiets-tarief of moet ik door een speciale tolpoort?

 9. Waarom zijn helmstikkers in Frankrijk voor iemand uit Nederland niet verplicht en is refelectie op kleding wel verplicht?

  Gevraagd op 24 oktober 2016

  Volgens de Franse wetgeving zijn reflecterende stikkers op een helm verplicht voor iedereen. Echter wordt op de ANWB site vermeld dat dit voor buitenlanders niet geld. Waarom is dat? ...