Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

117 expert vragen

 1. Kan het vervangen van bobines en inspuiting negatieve gevolgen hebben voor de DME?

  Gevraagd op 15 oktober 2019

  Ik heb begin dit jaar de bobines van mijn auto en de inspuiting laten vervangen vanwege het slecht presteren van de motor op het moment dat deze koud is. Dure reparatie. Na 5 maanden blijkt dat de DME kapot is. Het betreft een Z4 3,5 IS van 9 jaar oud. Zij kunnen niet aantonen waarom de DME kapot is (niet getuned en niet vochtig). Hoe kan een DME dan het zomaar begeven?

 2. Mag ik 98 tanken?

  Gevraagd op 10 oktober 2019

  Ik heb altijd 95 getankt, maar de auto mag nu niet meer euro 95 tanken. Welke benzine mag ik nu tanken?

 3. Tanken

  Gevraagd op 30 september 2019

  Kan ik met mijn Tomos gewoon E95 tanken?

 4. Tijdens File: Motor op de vluchtstrook

  Gevraagd op 27 september 2019

  Het moet toch eindelijk wettelijk mogelijk zijn om tijdens file's de motorrijders in plaats van zo gevaarlijk tussen honderden auto's te laten  rijden in de hoop dat de automobilisten per ongeluk niet iets naar links of naar rechts sturen terwijl jij als motorrijder daartussen bent? Als je als automobilist tijdens file met 30 km/h rijdt en aan de stuur 1 seconde draait ben je zo een meter verder (bij de motor rijder). 

 5. Motor invoeren

  Gevraagd op 26 september 2019

  Ik wil een Triumph T309RT bj.2001 km.39000 invoeren uit Duitsland. Wat was hiervan de netto catalogusprijs?

 6. E10 en motoren/motorfietsen

  Gevraagd op 25 september 2019

  Opmerking: bij de uitleg over E10 mis ik de motorfietsen. En alle nadelen die er bij komen kijken.

 7. Huisdier op motor strafbaar?

  Gevraagd op 21 september 2019

  Of het wenselijk is of niet, is bij deze vraag niet aan de orde, maar mag men een huisdier op een motorfiets vervoeren. Zo ja, zijn er regels en/of beperkingen?

 8. Lawaai

  Gevraagd op 20 september 2019

  Het wordt een al groter (landelijk) probleem, overtredende motorrijders brengen onveilige situaties en het onnodige illegaal omgevingsgeluid van hen die zich niet houden aan de toegestane geluid. Het veroorzaakt inmiddels overal in Nederland overlast in de vorm van onrust en andere gezondheidsklachten. We vragen ons met z’n allen af: kan het nu zomaar zo zijn dat iemands hobby, herrie maken om het herrie maken, zoveel omwonende van dorpen en steden moet treffen?

 9. Mag een kind meerijden op een motor?

  Gevraagd op 20 september 2019

  Mag een kind meerijden op een motor? Is het wettelijk verboden om een kind achterop te hebben op een motor, het lijkt niet verstandig maar mag het en als dat zo is wat zijn dan uw adviezen.

 10. Motorfietshelm met ingebouwde koptelefoon

  Gevraagd op 18 september 2019

  Door de vraag uit uw nieuwsbrief "Mag je met een koptelefoon achter het stuur zitten?" getriggered, vraag ik me opeens af of men dan wel met een helm met ingebouwde radio/telefoon op de motorfiets mag rijden, in Frankrijk bijvoorbeeld. Ik vind het moeilijk om veel verschil tussen die situaties te zien. Zijn daar regels over?