Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Miskoop caravan, wil koop ongedaan maken

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Op 30-05-2019 hebben wij een caravan gekocht van een particulier voor 2000,00  en tijdens de bezichtiging leek alles goed te zijn. ook heeft de verkoper meerdere malen gezegd dat de caravan niets mankeert en dat hun er anderhalf jaar plezier van gehad hebben.de caravan was droog en goed volgens de verkoper. Dit stond ook in de verkoop advertentie ( heb foto van) echter na de koop kwamen we er mee thuis. en bleek er van alles mis te zijn: een rotte plek onder in de vloer in de wasruimte (zat zeil over) een vochtplek achter een gordijn verstopt. en na een regenbui bleken de ramen zowel voor als achter wat vocht door te laten. Ook het skelet van de achterwand is volgens een deskundige verrot. kortom de caravan is waardeloos en willen wij de koop ongedaan maken. Echter zijn wij uitgerekend hiervoor niet verzekerd. Een jurist heeft mij de tip gegeven om de Anwb te benaderen met de kwestie. wel heb ik de verkoper meerdere malen benaderd maar die wil er niets meer mee te maken hebben. En is blij dat ie het geld in zijn zak heeft. Ik heb reeds een aangetekende brief gestuurd met een ingebrekestelling en dat ik de koop ongedaan wil maken. En dat eventuele juridische kosten op hem verhaald worden. Maar ik vrees dat daar niets mee gedaan wordt. Dus mijn vraag aan u: wat moet ik dan doen?

 2. Dagwaarde

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Kunt u mij ook vertellen wat de dagwaarde is van een Knaus Sun Ti uit 2006 is?

 3. Cataloguswaarde camper

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Dag, ik heb een camper gekocht en wil deze verzekeren. Nu wordt de catologuswaarde gevraagd. Weet u wat de waarde is van Bursner Elegance I660 uit 2003?

 4. Milieuzones

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Wij rijden al jaren met onze 40 jaar oude vw lt flower power voorheen een brandweer bus voor de tour de France uit. Wat zijn de regels voor oude benzine auto's/camperbus in Frankrijk? Waar mogen we wel en waar niet komen? Een milieu route kaart zou handig zijn zowel voor diesel als benzine auto's en campers en camperbussen.

 5. Caravanband

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Ik heb een caravan gekocht uit 1997 met banden eronder met DOT code 1315. De eigenaar zegt dat de banden in 2017 vernieuwd zijn. kan het zijn dat er dan in 2017 "nieuwe" banden uit 2015 opgelegd zijn?

 6. Witte kentekenplaat

  Gevraagd op 16 juni 2019

  Ik ben mijn witte kentekenplaat kwijt. Waarschijnlijk gestolen. Moet ik dat melden? En waar kan ik een nieuwe laten maken?

 7. Montage mover

  Gevraagd op 14 juni 2019

  Mijn caravan staat in Frankrijk. Heeft de ANWB voor mij een adres voor de montage van een mover, liefst in Dordogne?

 8. Recron voorwaarden vaste/seizoen plaatsen

  Gevraagd op 13 juni 2019

  Wij staan nu 11 jaar met onze stacaravan op camping Sollasi in Noordwijkerhout op een kampeerplaats die volledig voldoet aan de omschrijving van artikel 1 lid d: plaats die is ingericht om het gehele jaar een kampeermiddel geplaatst te houden. Van de "Recron voorwaarden voor vaste plaatsen". Nu stelt de recreatieondernemer in zijn overeenkomst dat de "Recron voorwaarden voor seizoenplaatsen" van toepassing is. Onze vraag is of dit juist is en juridisch geldig"? Of zijn de "Recron voorwaarden voor vaste plaatsen" van toepassing? Wij stellen deze vraag omdat de ondernemer van ons veld waar 10 vaste stacaravans op stonden nu een "Trekkers veld" wil inrichten en wij voor eigen kosten de stacaravan moeten verplaatsen en of ontruimen.

 9. Warm worden van de velgen van de caravan

  Gevraagd op 12 juni 2019

  Ik heb een Fendt Saphir 445 SFB 2018.Mijn velgen worden bij het remmen warm. Links wordt warmer dan rechts. Is dit normaal en kan het kwaad?

 10. Cataluguswaarde camper EuraMobil A665 ducato 230

  Gevraagd op 12 juni 2019

  Kunt u mij de catalogus waarde vertellen van een EuraMobil A665 ducato 230 camper?