Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Verkeersquiz

  Gevraagd op 18 oktober 2019

  Betreft vraag 8 (maximum snelheid matrixbord) van de verkeersquiz in "Onderweg" op bladzijde 49. Het juiste antwoord is mijns inziens A en niet B.

 2. Bezwaar zlt Italië indienen

  Gevraagd op 17 oktober 2019

  Ik heb afgelopen zomer een boete gehad vanuit italie van de zomer er voor. Helaas binnen de 365 dagen. Het gaat om een ZLT bekeuring, 3 keer. 2 keer daarvan is bij ons hotel in de buurt. Nu heb ik nog een bankafschrift van de parkeerplaats en het hotel wat in de zlt ligt. (Is blijkbaar een uitzondering) Is dit voldoende om bezwaar aan te tekenen met jullie modelbezwaarschrift? 

 3. Nederlandse aanhangwagen ongeremd achter Kroatische auto

  Gevraagd op 16 oktober 2019

  Ik wil graag een Nederlandse aanhangwagen (ongeremd) zonder eigen kenteken meenemen naar Kroatië achter een Kroatische personenauto. Welk kenteken mag ik op de aanhanger gebruiken? Het kenteken van de Kroatische personenauto of is er een andere mogelijkheid?

 4. Boete Italië apr 2018

  Gevraagd op 16 oktober 2019

  Recent (13 sept 2019) hebben we een boete ontvangen. Het gaat om eem overtreding op Sardinie in begin apr 2018. Wij waren inderdaad op dat moment op Sardinie en hebben in een huurauto het eiland rondgereden. Echter hebben we geen idee of wij op het genoemde moment daar aanwezig zijn geweest.

 5. COC verklaring bagagewagen

  Gevraagd op 16 oktober 2019

  Wij willen een bagagewagen aanschaffen en daarvan de dissel laten verlengen, zodat daarop een kogel gemonteerd kan worden waarop we onze normale fietsdrager kunnen zetten. Als we dat laten doen, is dan de standaard COC verklaring van de bagagewagen nog geldig?

 6. Is garage verantwoordelijk bij diefstal?

  Gevraagd op 16 oktober 2019

  Ik heb mijn kampeerbusje ter reparatie afgeleverd bij een reparatiebedrijf op een industrieterrein. Door onverwachte drukte werd het werk een paar dagen uitgesteld, en hebben zij de auto binnen hun hek geparkeerd; daarbij niet gezien dat niet alle portieren op slot zaten

 7. Milieusticker(s)

  Gevraagd op 15 oktober 2019

  Ik heb sinds kort een Renault Captur diesel automaat van sept. 2016 1e tenaamstelling. Heb ik milieustickers nodig en waar?

 8. APK verlopen

  Gevraagd op 14 oktober 2019

  Ik ben momenteel in Frankrijk op vakantie. Helaas zie ik nu dat mijn apk van de camper is verlopen. Deze is verlopen vanaf 27 aug.2019. Volgens de rdw kan ik deze nog laten uitvoeren binnen 2 maanden. Dit geld dan via de kortste weg naar het keuringsstation. Dit met een vooraf gemaakte afspraak. Hoe dit zit als je in het buitenland bent konden zij niet beantwoorden. Ik wel mijn verzekering gebeld. Verzekerd zou ik wel zijn(centraal beheer).

 9. Kenteken op andere naam bij overlijden

  Gevraagd op 14 oktober 2019

  Ik ben in het bezit van een auto en staat op mijn naam. Ik heb het maximum aantal schadevrije jaren. Stel dat ik kom te overlijden, moet mijn vrouw dan het kenteken op haar naam zetten, en hoe zit het dan met de verzekering?

 10. Richting aangeven voor en op een rotonde

  Gevraagd op 12 oktober 2019

  Toen ik vroeger autorijlessen volgde ( 1985/1986) werd ons geleerd om alvorens een rotonde op te rijden alvast richting aan te geven. Bij het verlaten van de rotonde ook natuurlijk. Ik vraag mij af of dit niet in de wegenverkeerswet is geregeld. Dit zou mijns inziens veel duidelijker zijn. Wat vindt u ? En wat staat er precies in de wegenverkeerswet ?