Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Brobizz-tolkastje voor tol in Oostenrijk

Vraag gesteld door op 9 november 2022

Ik heb een brobizz kastje in mijn camper zwaarder dan 3500 kg moet ik ook nog een autobahnvignet kopen en heb ik dan ook nog een go-pass nodig. Mijn brobizz zou in Oostenrijk moeten werken is mij verteld.
Is er in Italië nog iets speciaals nodig
 

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

 

U heeft een Brobizz-tolkastje voor uw camper met een maximum toegestane massa > 3.500 kg en bent voornemens door Oostenrijk te reizen. U wilt graag weten of u voor Oostenrijk een vignet moet kopen, of dat uw Brobizz tolkastje ook in Oostenrijk werkt.

EETS

De European Electronic Toll Service (EETS) is ontworpen zodat tolbetalingen binnen de EU kunnen worden verzorgd op basis van één contract bij één EETS-aanbieder. Op grond van de EU-richtlijn EU/2019/520 is ieder tolheffer binnen de EU verplicht om specificaties op te stellen voor het EETS-gebied waar zij bevoegd is tot het heffen van tol. EETS-aanbieders kunnen dus in beginsel met iedere tolheffer in de EU contracten afsluiten zodat (tijdige) betaling van de verschuldigde tol via de dienstverlening van de EETS aanbieder kan verlopen.

ASFINAG

In Oostenrijk is ASFINAG bevoegd tot het heffen van tolgelden. ASFNINAG heeft o.a. met Brobizz een contract afgesloten.

Conclusie

Uw Brobizz-tolkastje kan ook gebruikt worden in o.a. Oostenrijk. Brobizz betaalt de verschuldigd geraakte tol aan ASFINAG en factureert op haar beurt aan u.

Meer weten?
Europese elektronische tolheffingsdienst (EETS) | ASFINAG
Tol in Oostenrijk | ANWB