Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto uitlenen

Vraag gesteld door A. Kreulen op 14 januari 2023

ik vraag mij af,mijn auto is WA extra verzekerd,dus geen casco, als ik mijn auto uitleen aan mijn schoonzoon en hij zou schade maken, hoe is dat dan verzekerd vraag ik mij af, want anders leen ik hem niet uit mocht dat grote problemen geven.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

Uw auto is WA extra verzekerd. U wilt weten hoe de auto verzekerd is als u de auto uitleent aan uw schoonzoon en hij schade maakt.

Schade tijdens het uitlenen

Uw auto blijft volgens dezelfde voorwaarden verzekerd als iemand anders achter het stuur zit. Dus als uw schoonzoon een aanrijding veroorzaakt en de andere partij heeft schade dan zal uw verzekering die andere partij uitkeren. Voor uw eigen auto heeft u geen cascodekking  en dat betekent dat schade aan uw eigen auto niet is verzekerd.

Maak afspraken over kosten bij schade

Het is raadzaam om afspraken te maken over kosten bij eventuele schade. Schade die degene aan wie u de auto uitleent veroorzaakt, kan van invloed zijn op uw schadevrije jaren en kan van invloed zijn op de no-claim korting. Bespreek ook wie de schade aan uw eigen auto betaalt, want deze schade is niet op uw verzekering gedekt.

Let op

Geef aan uw autoverzekering door dat u uw auto uitleent en aan wie, zodat de verzekering hierop kan worden aangepast.

Meer informatie over uitlenen auto en verzekeren.