Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eisen verlengen rijbewijs ouder dan 70 jaar

Vraag gesteld door op 12 augustus 2022

Wat zijn de eisen voor verlengen rijbewijs oude dan 70 jaar

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


U wilt weten wat de eisen zijn voor het verlengen van het rijbewijs bij 70 jaar en ouder. 

Verlenging van het rijbewijs

Om ouderen veilig deel te laten nemen aan het verkeer, is een medische keuring vanaf een bepaalde leeftijd verplicht bij het aanvragen, vernieuwen of verlengen van het rijbewijs. Bent u ouder dan 70 jaar dan is het volgende van toepassing:

U bent 70 jaar of ouder

  • Verlengt u uw rijbewijs, dan is dit voor maximaal 5 jaar geldig. Een medische keuring is niet nodig. Soms moet u wel een Gezondheidsverklaring invullen. Ga voor meer informatie naar de website van het CBR.
  •  Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag, dan laat u zich keuren door een arts om uw rijbewijs te verlengen.  Het verlengde rijbewijs is maximaal 5 jaar geldig.

U bent 75 jaar of ouder

Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste en u wilt dit verlengen? Dan laat u zich keuren door een arts. Kijk voor meer informatie op www.cbr.nl.

Medische beperking of lichamelijke handicap:
Heeft u een medische beperking of lichamelijke handicap? Dan krijgt u een rijbewijs dat beperkt geldig is. Bij het verlengen van uw rijbewijs moet u zich laten keuren door een arts. Voor meer informatie over medische beperkingen kijkt u op de website van het CBR.

Meer informatie over het verlengen van een rijbewijs vindt u op de website van de RDW.