Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vignet boete in Hongarije

Vraag gesteld door op 26 oktober 2021

Ik ben 24 juli 2021 door Hongarije gereden ik was ongeveer 22:50 in Hongarije.
Ik wilde online een vignet kopen, helaas kan je het alleen met een creditcard kopen, ik had helaas geen creditcard . Ik wist niet waar je vignet moest kopen en ben maar doorgereden. ik ben 23:15:44 geflitst  en een uur later weer verder op de M1.
Nu krijg ik 2 keer boete. ik wil hiervoor bezwaar indienen.
Verder heb ik op internet gelezen dat er alleen boete via CIJB geincaseert mag worden.
Ik krijg een brief van EPCplc (Namens Nemzeti Utdijfizetesi Szolgaltato Zrt. voor de invordering van de 2 boetes. kunt u mij hierover informeren wat ik moet doen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft op 24 juli 2021 gebruik gemaakt van een autoweg waar u een vignet voor moest hebben. U heeft dat niet gedaan, omdat u geen creditcard heeft en niet anders kon betalen. U bent doorgereden en twee keer geflitst. U krijgt nu de rekening en vraagt wat u moet doen.

U heeft geen boetes, maar naheffingen ontvangen. Het gaat hier niet om een strafrechtelijke boete, maar om een civielrechtelijke vordering.

De tol moet betaald zijn vóórdat een snelweg wordt opgereden. Wanneer u echter binnen 60 minuten na het oprijden van de snelweg alsnog betaalt, wordt een boete niet opgelegd. Betalen kan ook bij grensovergangen, tankstations of bij een verkoopadressen van de snelwegbeheerder.

Ik raad u aan de naheffingen te betalen. Het maken van bezwaar zal naar mijn mening niet succesvol zijn. Dat u niet kon betalen, omdat u niet over een creditcard beschikt, komt helaas voor uw rekening. Maar u kunt het uiteraard wel proberen. Wanneer u betaalt, is de zaak afgehandeld.

Als u de naheffingen onbetaald laat, dan kunnen de naheffingen toch ook in Nederland via de rechter worden geïncasseerd. Omdat het gaat om een civielrechtelijk vordering, is het CJIB niet bevoegd.

Meer informatie over de tolheffing in Hongarije kunt u lezen op onze landeninformatie.