Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Huurauto en bezwaar tegen boete

Vraag gesteld door Sidspicious op 11 april 2017

LS, Ik heb een parkeerboete gekregen voor een gehuurde auto. Tegen de boete is bezwaar aangetekend, want ik heb betaalbewijs en afschrijving. De verhuurder bestookt me met aanmaningen voor de boete en de administratiekosten. Er is nog geen besluit op mijn bezwaar (Amsterdam). Moet ik de verhuurder alvast betalen? Of kan ik wachten tot er een besluit is?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen terwijl u met een huurauto reed. U heeft bezwaar gemaakt tegen de boete. U ontvangt van de verhuurder aanmaningen voor de boete en administratiekosten.

De verhuurder heeft in eerste instantie de boete ontvangen. Een verhuurder kan vervolgens uw gegevens doorgeven. De boete valt dan bij u op de mat. U kunt betalen of bezwaar maken.

In de huurvoorwaarden kan zijn opgenomen dat de verhuurder administratiekosten kan berekenen indien er moet worden gereageerd op een boete. U zou de voorwaarden hierop na moeten kijken. In dat geval dient u de administratiekosten aan de verhuurder te voldoen volgens deze voorwaarde.

De boete hoeft u niet aan de verhuurder te voldoen. Naar ik begrijp bent u daar immers zelf voor aangesproken en het bezwaar loopt nog.