Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verjaring verkeersboete Duitsland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 9 mei 2019

Ik heb in 2011 een verkeersboete uit Duitsland ontvangen toen ik te hard reed (in een auto die ik niet meer heb) bij wegwerkzaamheden. Na bezwaar gemaakt te hebben kreeg ik toch de boete. De boete heb ik zelf niet meer maar het was een luttel bedrag van rond de 100 euro. Deze heb ik toen stom genoeg nooit betaald en nu vroeg ik me af of deze inmiddels verjaard is of dat ik hier ooit nog problemen mee kan krijgen?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft in 2011 een verkeersboete uit Duitsland ontvangen. U heeft die boete niet betaald. U wilt weten of u hier problemen mee kunt krijgen.

Als de bezwaartermijnen zijn verlopen, wordt de boete wordt onherroepelijk. De verjaringstermijn is in principe 3 jaar nadat de boete onherroepelijk is geworden. Dit is mogelijk anders in geval van buitenlanders. Verder is er een kans dat u bent opgenomen in het opsporingsregister in Duitsland. Mocht u staande worden gehouden door de politie, dan kunt u zich in principe verweren met het feit dat de boete is verjaard. Al met al acht ik de kans klein dat u hier nog problemen mee krijgt.

Meer informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.