Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Te hoge garagerekening

Vraag gesteld door S.Vrebalov op 23 maart 2015

Ik heb mijn auto Saab classic bij de Saab garage gebracht voor een APK. Aan mij is gemeld dat er slechts een paar kleine reparaties verricht moeten worden zonder opgave welke en tegen welke kosten. Daar was ik accoord mee. Nu blijkt uit de factuur dat verschillende werkzaamheden aan remleidingen zijn uitgevoerd. De totale factuur bedraagt ca 500,00 euro. Als ik dit had geweten dan had ik deze reparatie niet laten plaatsvinden. Overleg met de garagehouder heeft niets opgeleverd. Ik moet volgens hem het volledige bedrag betalen.
Mijn vraag is;
Wat kan ik hiertegen doen, welke juridische rechten heb ik?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Als u de auto naar de garage brengt heeft u de mogelijkheid om voor aanvang van de werkzaamheden afspraken te maken over de uit te voeren werkzaamheden. Ook kunt u een prijsopgave laten maken. Als de garage dan vervolgens niet-afgesproken werkzaamheden tegekomt of ziet dat de rekening hoger uitkomt dan de gemaakte prijsopgave zal de garage eerst met u contact moeten opnemen om hiervoor toestemming te vragen.

Zonder duidelijke afspraken vooraf is het lastig om iets tegen de rekening te ondernemen. U zult dan in ieder geval moeten aantonen dat de garage iets heeft gedaan waar duidelijk geen toestemming voor was. In uw geval hebben de werkzaamheden echter te maken met het afgeven van een APK keuring. En dit was waar de auto voor bij de garage is gebracht

Voor aanvullende informatie kunt u lezen op onze pagina over reparatie en onderhoud.