Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete in Berlijn duitsland

Vraag gesteld door frank Weimar op 22 mei 2015

We hebben in Berlijn 2 boetes gekregen op een parkeerplek terwijl er wel betaald was. Uit de brieven die we thuis kregen bleek dat het ging om een boete i.v.m het niet hebben van een milieusticker. Wij waren hier niet van op de hoogte.
Ik snap dat we daardoor in overtreding waren maar omdat we er 3 dagen waren zijn er 2 boetes uitgeschreven. Is het zo dat die alle 2 betaald moeten worden het is tenslotte de zelfde overtreding. We hadden op elke plek waar we geparkeerd stonden wel weer een nieuwe boete kunnen krijgen.
Graag hier over u advies

Vriendelijke groet
F Weimar

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft in Duitsland gereden zonder in het bezit te zijn van een milieusticker. Hiervoor heeft u twee bekeuringen gehad. U kunt inderdaad meerdere malen bekeurd worden voor eenzelfde feit. Elke keer dat wordt geconstateerd dat er geen milieusticker aanwezig is wordt dat gezien als een nieuwe overtreding. Er moet wel enige tijd tussen zitten. In uw geval is dit voor zover ik begrijp ook het geval. U dient beide boetes dan ook te voldoen. Voor informatie over boetes uit het buitenland verwijs ik u naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/boete-buitenland/gedwongen-betaling-verkeersboete-in-nl