Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

maakt een vormfout een parkeerbon ongeldig

Vraag gesteld door peter2906 op 8 september 2015

Parkeerboete gekregen waarbij de straatnaam niet juist is vermeld. Op de bon staat een straat waar ik niet geparkeerd heb. Maakt deze schrijf fout van de BOA de bekeuring ongeldig? Kan ik met succes bezwaar aantekenen ?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U vraagt of een vormfout een parkeerbon ongeldig maakt en of u met succes bezwaar kunt aantekenen. 

Een parkeerboete kan opgelegd worden als naheffingsaanslag parkeerbelasting of in het kader van de wet Mulder. 

Naheffingsaanslag parkeerbelasting

Indien er sprake is van een naheffingsaanslag parkeerbelasting, dan dient u te bewijzen dat uw auto niet op die plek geparkeerd stond. De heffingsambtenaar dient aannemelijk te maken dat uw auto geparkeerd stond op de plek zoals in de naheffingsaanslag genoemd. In een soortgelijke zaak werd het bezwaar gegrond verklaard. Hierbij werd een parkeerbon met onjuiste straatnaam als niet rechtsgeldig gezien.

Indien er sprake is van een kennelijke verschrijving, dan heeft bezwaar maken niet zoveel zin. De kans of u succes heeft, is moeilijk te beoordelen. Dit hang af van alle omstandigheden van het geval. U kunt het in ieder geval proberen. 

Wet Mulder

In het geval van een boete die in het kader van de Wet Mulder wordt opgelegd, is een dergelijke fout geen reden tot het ongeldig verklaren van een boete. De beschikking kan namelijk worden aangepast door de Officier van Justitie.

Meer lezen over bezwaar en beroep bij Wet-Mulder overtredingen