Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Overlast door Lindebomen voor mijn huis

Vraag gesteld door Fendt saphir op 3 juli 2017

Vlak voor mijn huis staan 7 Lindebomen door de gemeente geplant. Deze zijn inmiddels zo groot dat ze delen van de dag de zon uit mijn huis houden waardoor ik niet kan profiteren van de zonnewarmte( dus hoger gasverbruik). Tevens heb ik zeer veel last van plakrotzooi op mijn gevel van het huis en op de auto en caravan die op de oprit staan. Ik heb al verschillende mails naar de gemeente gestuurd maar deze weigert er iets aan te doen onder het mom dat de natuur zijn gang moet kunnen gaan en dat overlast door deze bomen daar bijhoort. Ik vraag me nu af of het mogelijk is om met behulp van mijn rechtsbijstand verzekering een oplossing af te dwingen bij de gemeente want blijkbaar stelt onze gemeente de groei van bomen boven het wooncomfort van de inwoner

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U ondervindt sinds geruime tijd overlast van een zevental Lindebomen, welke door de gemeente viir uw huis zijn geplant. De gemeente is niet bevattelijk voor uw bezwaren. U vraagt zich af of het zinvol is uw rechtsbijstand in te schakelen.

Indien u over rechtsbijstand beschikt, dan raad ik u zeker aan hier een beroep op te doen. Al twijfel ik of uw bezwaren zwaar genoeg wegen ten opzichte van de argumentatie vand e gemeente.