Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarborgfonds weigerd parkeerschade te vergoeden.

Vraag gesteld door stvmac op 28 januari 2016

Mijn heren,

6 juni 2015 heb ik schade geleden op mijn 20 jaar oud camperbus, helaas heeft de veroorzaker zich niet bekend gemaakt en ik ben niet all-risks verzekerd.
Aangifte bij de politie gedaan, heb een claim ingediend bij de waarborgfonds en getuigenverklaring opgestuurd, de auto een dag naar de garage gebracht om de Dekra "expert" de schade op te nemen.(moest al 97 euro betalen aan de garage).
Eindelijk in de laatste week van december kreeg ik via mijn verzekerings maatschaapij te horen dat de expert de schade op de bumper afgekeurd had als oude, en dit niet overeenkwam met parkeerschade.
Dit terwijl in de schaderapport er niks over schade aan de bumper stond alleen de repareren van de motorkap en vernieuwen van de radiateur bekleding, met in en uitbouwen,spuitwerk en klein materiaal, schade dat wel overeenkwam met de foto's die ik al opgestuurd had.
Ik heb toen deze feiten naar de verzekeringsmaatschaapij, de betrokkenne medewerker van de waarborgfonds, en de "expert" van Dekra gestuurd.
Ze doen niks.
Mijn vraag is, wat zijn nu mijn opties?
mvg
Steven.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw auto is aangereden door een onbekend gebleven voertuig. U heeft uw schade gemeld bij het Waarborgfonds Motorverkeer. De schade wordt niet vergoed.

Een van de experts heeft aangegeven dat er sprake zou zijn van een oude schade. U geeft zelf aan dat dit niet het geval was en ook niet blijkt uit de door u ingeschakelde expertise. Indien u kunt aantonen dat er inderdaad geen sprake was van oude schade kunt u eerst een klacht indienen bij het klachtenbureau  van het Waarborgfonds. Mocht dit niet leiden tot een ander oordeel kunt u vervolgens uw klacht neerleggen bij het KIFID, KLachteninstituut Financiële Diensten. De laatste stap is uw zaak voor te leggen aan de rechter.***

Reactie van stvmac:

Beste expert, Annemieke Zerdoun,

Dnk je voor deze advies, ik heb nu tenminste een traject te volgen.
Ik ben erg tevreden met je expertise.
mvg
stvmac