Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

we zijn misleid met het kopen van een auto

Vraag gesteld door U.Dorland op 4 januari 2016

wat kunnen we doen we hebben 500 euro aanbetald maar we wisten niet dat het een ingevoerde auto was en schade had en een diesel is we wilden ons geld terug dat hebben we de volgende dag gevraagd maar dat wilden hun niet op advies van het rechtsisteem hebben we netjes een aangetekende brief gestuurd maar krijgen geen reaktiewe zijn mensen met een aow dus dat hakt er goed in wat kunnen wij er aan doen is onze vraag bvb mijn dank

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een auto gekocht en 500 euro aanbetaald. U geeft aan dat u geen juiste informatie heeft gekregen over de auto. Het betreft een ingevoerde diesel auto met schade. U wilt de koop ongedaan maken. 

Als u een auto koopt dient u zelf ook onderzoek te doen, vooral wanneer het een tweedehands auto betreft. Hieronder valt onder andere het maken van een proefrit. De verkoper heeft een mededelingsplicht. Als het goed is heeft u afspraken gemaakt over de auto, deze moeten worden nagekomen. Heeft u al een koopovereenkomst getekend? Als hierop staat vermeld dat het een dieselauto betreft, dan kunt u de verkoper hier niet op aanspreken. Dat de auto ingevoerd is, hoeft niet perse nadelig te zijn. Kunt u daarnaast aangeven wat de precieze schade is en wanneer u dit heeft geconstateerd?

Koop annuleren

Annuleren is niet in de wet geregeld. Soms kan in de voorwaarden een regeling staan met betrekking tot annuleren. Dit is niet bij alle bedrijven het geval. Zodra de koopovereenkomst gesloten is, zit u eraan vast. De koop is gesloten op het moment dat de koper het aanbod van de verkoper aanvaardt. De wet verplicht beide partijen de gemaakte afspraken na te komen. 

Als er sprake is van een gebrek welke niet mag voorkomen gezien de redelijke verwachtingen die u van de auto mag hebben, dan kunt u de verkoper hierop aanspreken. 

Lees meer over klachten na aankoop