Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

EMO contact boete Italie

Vraag gesteld door irtje63 op 29 maart 2018

Vakantie in Toscane 2017. Begin van dit jaar bedrag afgeschreven via autoverhuurbedrijf van 61 euro. Dacht dat dit de boete zelf was, blijkt dat dit alleen maar adm.kosten waren. Boete zelf is daarom weggegooid in de veronderstelling dat deze al betaald was. Nu onmogelijk om contact te krijgen met EMO. Alleen via fax, die heb ik niet. Is er een andere mogelijkheid om contact met hun te krijgen dat jullie weten? Inloggegevens voor info dossier heb ik ook niet. De boete gaat nu enorm oplopen helaas....

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete in Italië begaan met uw huurauto. In eerste instantie is er een bedrag aan administratiekosten door de verhuurder van uw creditcard afgeschreven. Enige tijd later ontving u de boete zelf, maar was in de veronderstelling dat de boete reeds was afgehandeld. Tevergeefs probeert u nu in contact te komen met de EMO, teneinde te voorkomen dat de boete alsmaar oploopt.

Administratiekosten verhuurder
Het is in Italië standaard dat er administratiekosten in rekening worden gebracht, wanneer er met de huurauto een verkeersovertreding is gemaakt.

Contactgegevens EMO (NIVI Credits)
Op deze website vindt u de contactgegevens: Nivi SpA (Italy) | E.M.O. - European Municipality Outsourcing

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.