Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Niet betaalde tol Italië

Vraag gesteld door m38a1 op 1 juni 2018

Op 23 mei jl. gereden van Cavenago-Cambiago (652) naar Peschiera (615). De tolpoort in Peschiera weigerde mijn tolkaart. In snel Italiaans werd er iets door de luidspreker gesproken, ook nadat ik de hulpknop had ingedrukt. Na enige tijd kwam er een bon uit "mangato pagamente (unpaid toll ticket)". Ik zou € 64,10 moeten betalen voor een traject waarop ik 1 uur gereden heb, van 11.30 uur tot 12.30 uur (volgens de tickets die ik in bezit heb). Op deze mangato pagamento staat geen kentekennr. vermeld. Hoe te handelen?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt bij de tolpoort in Peschiera niet betaald omdat uw tolkaart werd geweigerd. U hebt een bon gekregen (‘unpaid toll ticket’). U moet nog €64,10 betalen. Echter, er staat geen kentekennummer vermeld op de bon. U vraagt zich af hoe te handelen.

Indien u een bon hebt gekregen met het openstaand bedrag erop zou u die goed moeten doornemen. Er staat vaak informatie op over hoe en binnen welke termijn u het openstaand bedrag dient te betalen. Indien er niets op staat kunt u overwegen om uw vraag voor te stellen via: info@autostrada.it.

Meer informatie over tol Italië vindt u op onze website.***

Reactie van m38a1:

Uw antwoord is wat al te simpel, dat had ik zelf wel kunnen bedenken. Het probleem is dat de tolkaart die ik bij het oprijden van de autostrada gekregen heb, bij het verlaten niet leesbaar was. Mijn vragen zijn:
1. Op de bon staat geen kenteken vermeld. Ik heb de tolkaart van het vertrekpunt en het bewijs van het verlaten van de autostrada. Er staat geen kenteken vermeld op de "mangato pagamente (unpaid toll ticket)". Ben ik traceerbaar?
2. Ik ben het zeer oneens met het bedrag dat ik zou moeten betalen. Het is een veelvoud van het bedrag dat ik verschuldigd zou zijn voor de gereden afstand. Ik ben natuurlijk bereid de verschuldigde tol voor de gereden afstand te betalen. Ik heb echter niets verkeerd gedaan. Als ik niet traceerbaar ben, kan ik beter niet reageren. Ben ik wel traceerbaar, hoe kan ik dan duidelijk maken dat het tolbedrag veel te hoog is?
3. Ik ben al tientallen jaren lid (platina) van de ANWB. Waaruit bestaat jullie hulp in deze kwestie?