Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Water in de vloerbakken van de Renault Scenic bouwjaar 2011

Vraag gesteld door niniherman op 10 maart 2016

Volgens de dealer zal de afvoer verstopt zijn voor regenwater dat terecht komt in de luchtinlaten voor de ventilatie (vlak voor de voorruit) verstopt zijn.
Het water komt dan na verloop van tijd terecht in de ventilator en kennelijk ook onder de vloerplaat waar de bakken in hangen. Die bakken zijn poreus en lopen vol.
Bij tot nu toe alleen nog rechts.
Ik begrijp dat het een groot werk is dit te verhelpen en dat je dat beter niet zelf moet proberen.
Ik ben nu in Italie en wil dit hier niet laten doen. Mijn dealer adviseert de inlaat links dicht te tapen en het in NL te laten opruimen.Ik maak mij bezorgd over de gevolgen van het water in de carrosserie en eventueel bedrading.
Dit lijkt mij het gevolg van een ontwerpfout en denk dat het bij groot onderhoud nooit is gecontroleerd.
Kent u dit verschijnsel en kunt u mij adviseren?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Bij de Scenic II (2003-2009) is een verstopte waterafvoer bij de voorruit een bekend verschijnsel. De afvoer moet bij elke onderhoudsbeurt worden schoongemaakt. Van een Scenic III zoals die van u is het geen structurele klacht, maar kan zoiets wel voorkomen. Ook andere merken hebben er wel eens mee te maken.

U zou op het advies van de dealer (als ervaringsdeskundige) moeten kunnen blindvaren, al kan met dicht tapen het probleem erger worden, want het water moet ergens naartoe.
Het vrijmaken van de afvoer is geen grote ingreep, ook Italiaanse Renault-dealers zullen bekend zijn met het euvel en met de oplossing.