Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsdisplay defect

Vraag gesteld door G. ter Weeme op 6 augustus 2023

Ik heb een fiets van Bikkel. Contigo
Mijn Display is al twee keer in 3,5 jaar stuk gegaan door vocht dmv waarschijnlijk. Is dit normaal. Eenmaal vanwege een hoosbui en nu binnen anderhalve maand werkt de stappen assistent niet meer. Volgens de fietsenmaker is dit normaal. De display is alleen maar spatwater dicht. Heel vervelend, omdat de display niet afneembaar is en slechts 2 jaar onder de fabrieksgarantie valt. Mijn vraag: is dit normaal.! Zonder display niet E fietsen.
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of het normaal is dat een display van uw e-bike alweer zo snel defect is.

Van een fiets die in Nederland verkocht wordt mag u wel verwachten dat deze bestand is tegen Nederlandse hoosbuien. Tenzij er in de handleiding beschreven wordt dat u het display hoort af te dekken bij regenval bijvoorbeeld.

Conformiteit

Nu de fiets slechts 3.5 jaar oud is kan er wel gesproken worden van een non-conform product. Zie: klacht na aankoop, ook wanneer de fabrieksgarantie verlopen is kunt u hier beroep op doen.

Geschillencommissie

Uiteraard hoop ik dat u de fiets heeft aangeschaft bij een fietsenmaker die is aangesloten bij Bovag. In dat geval kunt u het aankaarten bij Geschillencommissie Voertuigen.