Naar artikel

Uit met Jonker Amsterdam Light festival

Tot € 6,55 korting

Van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024 vindt voor de twaalfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Amsterdam is in de winter fantastisch verlicht.

Vanaf Amsterdam-Noord vaar je met Uit met Jonker met een gloednieuwe 100% elektrische rondvaartboot via het IJ richting de Amstel. Onderweg passeer je het Nemo en het volledig gerestaureerde Scheepvaartmuseum. De Amstel is geweldig verlicht. Via de beroemde Magere Brug vaar je door naar de beroemde dierentuin Artis. Onderweg zie je 20 prachtige lichtkunstwerken in en om de grachten van Amsterdam. Een unieke belevenis.

De beste manier om van deze lichtkunstwerken te genieten is varend door de grachten. Vanaf het water heb je een eersteklas uitzicht op de lichtkunst terwijl je ontspannen kunt rondkijken. De bijna 6 km lange Amsterdam Light Festival waterroute is zo uitgestippeld dat je alle kunstwerken in de grachten en op de kade kunt zien.

Amsterdam Boat Cruises is een officiële partner van het Amsterdam Light Festival. Met deze speciale Amsterdam Light Festival Cruise stap je aan boord van een nieuwe, comfortabele, moderne en verwarmde boot vanaf de steiger naast This is Holland en de A’dam Toren in Amsterdam Noord. Onderweg vertelt de schipper in het Nederlands en Engels je meer over de prachtige kunstwerken en de highlights van de stad.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Op het aangeschafte ticket vind je een reserveringscode. Met deze code dien je een reservering te maken bij UITJE voor een gewenste bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee, hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • De boten zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. 
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.
  • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage amsterdam Tower - parkbee. De locatie is goed bereikbaar vanaf het Centraal Station. Neem de gratis pont F3 'Buiksloterweg' achter het Centraal Station. De steiger bevindt zich naast This is Holland en de A'dam Toren.
  • Aan boord zijn bij de hosts drankjes verkrijgbaar.
  • De rondvaart duurt ongeveer 90 minuten.
  • In het Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans is ook een uitgebreide informatiebrochure beschikbaar die aan alle gasten wordt uitgereikt.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Uit met Jonker Amsterdam Light Festival te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.