Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uit met Jonker Amsterdam Light festival

Van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024 vindt voor de twaalfde keer het Amsterdam Light Festival plaats. Amsterdam is in de winter fantastisch verlicht.

Vanaf Amsterdam-Noord vaar je met Uit met Jonker met een gloednieuwe 100% elektrische rondvaartboot via het IJ richting de Amstel. Onderweg passeer je het Nemo en het volledig gerestaureerde Scheepvaartmuseum. De Amstel is geweldig verlicht. Via de beroemde Magere Brug vaar je door naar de beroemde dierentuin Artis. Onderweg zie je 20 prachtige lichtkunstwerken in en om de grachten van Amsterdam. Een unieke belevenis.

De beste manier om van deze lichtkunstwerken te genieten is varend door de grachten. Vanaf het water heb je een eersteklas uitzicht op de lichtkunst terwijl je ontspannen kunt rondkijken. De bijna 6 km lange Amsterdam Light Festival waterroute is zo uitgestippeld dat je alle kunstwerken in de grachten en op de kade kunt zien.

Amsterdam Boat Cruises is een officiële partner van het Amsterdam Light Festival. Met deze speciale Amsterdam Light Festival Cruise stap je aan boord van een nieuwe, comfortabele, moderne en verwarmde boot vanaf de steiger naast This is Holland en de A’dam Toren in Amsterdam Noord. Onderweg vertelt de schipper in het Nederlands en Engels je meer over de prachtige kunstwerken en de highlights van de stad.