Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rederij Lovers Amsterdam Light festival

In de donkere wintermaanden wordt Amsterdam omgetoverd tot een prachtig openlucht lichtkunstmuseum voor de 12e editie van het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam Light Festival 2023 – 2024

In de donkere wintermaanden wordt Amsterdam omgetoverd tot een prachtig openlucht lichtkunstmuseum voor de 12e editie van het Amsterdam Light Festival. Met het thema LOADING...Revealing Art, AI and Tech vraagt het festival je na te denken over de invloed van AI en techologie op het menselijke bestaan. Elk jaar bestaat het festival weer uit compleet nieuwe lichtkunswerken. LOVERS Canal Cruises is opnieuw officieel partner van het Amsterdam Light Festival, met hoge waarderingen van gasten in de afgelopen tien jaar. 

De beste boottocht van het lichtfestival in Amsterdam

De beste manier om van deze lichtkunstwerken te genieten is met een Amsterdam Light Festival rondvaart door de grachten. Vanaf het water heb je een eersteklas uitzicht op de lichtkunst terwijl je ontspannen kunt rondkijken. De bijna 6 km lange Amsterdam Light Festival waterroute is zo uitgestippeld dat je alle kunstwerken in de grachten en op de kade kunt zien.

Net als bij de vorige edities is LOVERS Canal Cruises een officiële partner van het Amsterdam Light Festival. Met deze cruise stap je aan boord van een comfortabele, moderne en verwarmde boot van LOVERS bij het Centraal station.

Onderweg vertelt de audiogids, in het Nederlands & Engels, je meer over de prachtige lichtinstallaties die je passeert. De koudste en donkerste maanden van het jaar worden een stuk lichter en gezelliger met Amsterdam Light Festival boottickets van Lovers Canal Cruises.