Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Havenrondvaart Rotterdam

Tot € 2,- korting

Ontdek de haven en de highlights van Rotterdam met River Cruise Rotterdam.

Ontdek Rotterdam

River Cruise Rotterdam biedt verschillende rondvaarten aan. Tijdens deze rondvaarten ontdek je de haven en de hoogtepunten van Rotterdam. 

Havenrondvaart Rotterdam 75 minuten

Ben je geïnteresseerd in de grote zeehavens van Rotterdam? Dan is deze speciale havenrondvaart rotterdam een must-do! Stap aan boord voor een rondvaart van 75 minuten waarbij een live guide je alle ins en outs vertelt over de containerschepen, de overslaghavens, de geschiedenis en het heden van de grootste haven van Europa!

Je komt langs de Sint Jobshaven, de Waalhaven, de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij met o.a. de Onderzeebootloods, de Maashaven met het bekende cruiseschip ss Rotterdam, de Rijnhaven met Hotel New York waar vroeger de Holland Amerika Lijn gehuisvest was én je vaart nog een stukje langs de skyline!

Klassieke havenrondvaart Rotterdam 1.5 uur 

Stap aan boord van het nostalgische schip “Nehalennia”! De kapitein heet je van harte welkom voor een uitgebreide boottocht van 1.5 uur door de havens waar vrachtgiganten, ferry’s, cruiseschepen en sleepboten hun thuishaven hebben. Aanschouw de bedrijvigheid op de Maas en bekijk de moderne architectuur vanaf de andere kant. De manier om Rotterdam te ontdekken!

Onderweg zie je de Erasmusbrug, Veerhaven, Parkhaven, Euromast, Schiedam, Waalhaven, voormalige R(otterdamse) D(roogdok) M(aatschappij), Eemhaven, ss Rotterdam en het oude hotel New York. Tijdens de tocht geeft de audiogids in het Nederlands, Engels en Duits informatie over alle bezienswaardigheden.

Zoek een plekje binnen in de gezellige salon of strijk neer op het buitendek. Aan boord is een bar en keuken waar drankjes, lunchgerechten en snacks verkrijgbaar zijn.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
 • Je kan tot 3 maanden vooruit bestellen.
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • De Havenrondvaart Rotterdam duurt ca. 75 minuten en vertrekt vanaf Parkhaven 13, 3016 GM Rotterdam.
 • De Klassieke Havenrondvaart duurt circa 1.5 uur en vertrekt vanaf Boompjeskade 123, 3011 XE Rotterdam.
 • Zorg ervoor dat je een kwartier voor afvaart aanwezig bent.
 • Aan boord is er een bar waar hapjes en dranken verkrijgbaar zijn.
 • Bij zowel de Havenrondvaart Rotterdam van 75 minuten als de Klassieke Havenrondvaart van 1.5 uur, kan aan boord alleen gepind worden.
 • Bij de Havenrondvaart Rotterdam van 75 minuten is er een live guide aanwezig in Nederlands, Engels of Duits. Bij de Klassieke Havenrondvaart van 1.5 uur is dit niet het geval.
 • Beide rondvaartboten zijn rolstoelvriendelijk en er is een speciale rolstoellift aanwezig.
 • Voor Havenrondvaart Rotterdam van 75 minuten kun je recht voor de Euromast (betaald) parkeren op Parkhaven. Je vindt de rondvaartboot naast de Pannenkoekenboot. Voor de Klasssieke Havenrondvaart van 1.5 uur kun je (betaald) parkeren in de Parkeergarage Boompjes. 
 • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.