Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Tot € 0,65 korting

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 hectare natuur van de hoogste kwaliteit.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 hectare natuur van de hoogste kwaliteit. Je kunt er uren wandelen zonder iemand tegen te komen, fietsen op een gratis Witte Fiets of gewoon ergens luieren tegen een boom. Een natuurgebied dat zo gevarieerd is als Het Nationale Park De Hoge Veluwe, schreeuwt erom ontdekt te worden. Dat ontdekken houdt nooit op, want het jaargetijde, de lucht, het licht, ze zijn nooit hetzelfde. Je komt door bos en over heide, over stuifzand en grassteppen. Het leefgebied van moeflon, hert, zwijn en ree, maar ook van rugstreeppad, klokjesgentiaan, parelmoervlinder en wrattenbijter. Ontmoet in het Park een bijzonder dier, maar ook bijzondere kunst. Ga lekker alleen op pad of ontdek het Park onder begeleiding van een boswachter of natuurgids.

Musea

Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd. Niet alleen omdat het museum het één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld bezit, maar ook omdat de basiscollectie bijeen werd gebracht door Helene Kröller-Müller. De beeldentuin is de plek waar het gedachtegoed van de Kröllers het duidelijkst tot uitdrukking komt: topkunst tegen een natuurlijk en weelderig decor. In het Museonder zie je wat er onder de grond leeft én wat er duizenden jaren geleden leefde. De expositie neemt je steeds verder mee de aarde in. Ook leuk voor kinderen!

Kinderen

Voor kinderen is er veel te ontdekken in het park. Hun ontdekkingstocht is oneindig, want de natuur biedt heel veel verrassingen. Hoe klinkt een edelhert? Wat vind je allemaal op de grond? Hoe maak je een mezenkastje? Er zijn tal van excursies en andere activiteiten speciaal voor kinderen. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte tijd van aankomst. Je tickets zijn de gehele dag geldig.
  • Kinderen t/m 5 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • De tickets zijn exclusief toegang tot het Kröller-Müller Museum, hier dien je een apart ticket voor te kopen.
  • Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid van het Nationale Park.
  • Je mag je hond meenemen naar het Park, mits deze aangelijnd is. Klik hier voor meer informatie over waar je hond meer naartoe mag.
  • De auto kan je parkeren op de parkeerplaatsen bij de ingangen van het Park. Een parkeerticket kost € 4,00. Bij de kassa kan je een uitrijkaart kopen. 
  • Als je de auto of motor mee wilt nemen het park in, kost dit € 9,25. Deze prijs is exclusief passagiers. Tijdens het bestellen van de tickets via de ANWB kan je ook een ticket met korting aanschaffen om je auto of motor mee te nemen in het park (€ 8,80). 
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.