Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Museum Helmond

15% korting

Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland.

Eén museum, twee locaties

Museum Helmond bestaat uit Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond. In de Kunsthal maak je op een toegankelijke manier kennis met fotografie en kunst van internationaal niveau. Na een korte wandeling van circa 5 minuten via de Zuid-Willemsvaart kom je aan in het kasteel waar je het verhaal beleeft van de vier kasteelfamilies door de eeuwen heen. Het kasteel is een echt stadskasteel, het staat midden in de stad Helmond (goed bereikbaar) en is de grootste, vierkante waterburcht van Nederland. Kasteel Helmond is bovendien een Topkasteel; het officiële keurmerk van de Topkastelen in Nederland en Vlaanderen. 

Wil je weten welke tentoonstellingen er te zien zijn en welke andere activiteiten op de agenda staan van Museum Helmond? Klik dan hier.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Het ticket is geldig voor een bezoek voor beide locaties van Museum Helmond (Kasteel en Kunsthal).
  • Adres van Kasteel Helmond: Kasteelplein 1, 5701 PP Helmond
  • Adres van Kunsthal Helmond: Frans Joseph van Thielpark 7, 5707 BX Helmond
  • Museumkaarthouders (of als je VIP lid bent van de Vriendenloterij) ontvangen gratis toegang tot Museum Helmond. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond zijn goed toegankelijk voor mindervaliden en bezoekers in een rolstoel.
  • Parkeren (betaald) kan vlakbij Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond in de aanwezige parkeergarages (bovengronds bij het kasteel en ondergronds bij Kunsthal Helmond). Kom je met de trein, volg dan de borden. Vanaf station Helmond is het circa 10-15 minuten lopen naar Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.