Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boerenbondsmuseum

Koop nu je ticket en geniet van een gratis kop koffie of thee met cake of snee krentenbrood

In dit museum beleef je hoe het was op een boerderij anno 1900.

Boerenbondsmuseum Gemert is benoemd tot leukste uitje van provincie Noord-Brabant 2024!

Boerenbondsmuseum

Door de authentiek ingerichte boerderij (met levende, zeer aaibare dieren), het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900. Alle gebouwen zijn ingericht alsof de tijd heeft stilgestaan. En ook het boerenerf, de akkers en de velden zien eruit en worden bewerkt zoals vroeger. Er worden gewassen geteeld op schrale grond, zoals in deze omgeving van Brabant kenmerkend is. Ook rijdt regelmatig een replica van stoomtram De Goede Moordenaar rond.

Tijdens het museumseizoen, van maart tot en met november, worden elke zondag thematische activiteiten georganiseerd. Denk aan een historische optocht in het voorjaar, een landschap-, kruiden- en natuurmarkt tijdens Pinksteren, de nostalgische kermis in juli, de oogstdag in augustus en de dorsdag in oktober. Of kom schaatsen tijdens het Winterpleinfestijn. Daarnaast kun je regelmatig demonstraties bijwonen, leer je alles over het oude boerenambacht en wordt er ook overheerlijk brood gebakken. Voor kinderen zijn in schoolvakanties diverse gratis activiteiten te doen.

Nieuwe tentoonstelling Boerenbondsmuseum

Wandel door het kleine straatje en bekijk diverse winkeltjes die inmiddels uit het straatbeeld zijn verdwenen. Het straatje geeft bezoekers een authentiek beeld van hoe het leven eruitzag in vroegere tijden. In dit charmante winkelstraatje zijn acht verschillende oude beroepen tot leven gebracht, waaronder een kapsalon, een manufacturenwinkel, schoen- en kleermakerij, een sigarenmakerij, schrijnwerkerij, en zadelmakerij. De winkelstraat is nu open voor het publiek!

Aanvullende ticketinformatie:

  • Met het ANWB ticket heb je direct toegang tot Boerenbondsmuseum Gemert.
  • Let op: ANWB tickets zijn niet geldig op 21 april, 20 mei (2e Pinksterdag) en 2 juni en 6 tot en met 8 juli.
  • Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Neem op de dag van jouw bezoek de tickets geprint mee. Alleen geprinte tickets kunnen worden ingeleverd bij de kassa van het restaurant in het hoofdgebouw van het museum.
  • Honden zijn niet toegestaan, behalve (erkende) hulphonden.
  • Het museum, dorpsplein en de meeste gebouwen zijn over het algemeen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het hoofdgebouw beschikt over een lift. Voor mindervaliden zijn bij de entree van het museum gratis rolstoelen te leen.
  • Het Boerenbondsmuseum beschikt over voldoende parkeerplaatsen waar je gratis jouw auto kunt parkeren. 
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.