Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oorlogsmuseum Overloon

15% korting én gratis drankje

Meer dan vijftig miljoen mensen stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsmuseum Overloon laat zien hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Oorlog hoort in een museum

Op het voormalige slagveld Overloon staat het oudste oorlogsmuseum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa. Op 25 mei 1946 opende het al zijn deuren. Het museum laat op een interactieve manier de grote impact van de Tweede Wereldoorlog zien en hoe die meestal hele gewone mensen trof. Tijdens het bezoek sta je o.a. stil bij de het verzet, D-day, de holocaust en ook de bevrijding.

In de tentoonstelling ‘Nederland in de Tweede Wereldoorlog’  duik je terug in de tijd en word je onderdeel van acht persoonlijke verhalen. Wat zou jij doen? Afwachten? Meewerken? Of je verzetten?

In de gigantische militaire hal met meer dan 150 voer-, vaar-, en vliegtuigen raak je zeker niet snel uitgekeken. Nieuw in het museum is het immense en interactieve ‘Lancaster Paviljoen’.  Nergens ter wereld wordt een bommenwerper op deze indrukwekkende manier gepresenteerd. Kortom; Er is genoeg te zien en te beleven voor jong en oud!

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je ticket enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt het gratis kopje koffie/thee of fris bij het afhaalpunt van het Museum café verkrijgen.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Oorlogsmuseum Overloon. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Oorlogsmuseum Overloon is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Honden zijn welkom bij Oorlogsmuseum Overloon, mits deze is aangelijnd.
  • Oorlogsmuseum Overloon beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.