Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Tot € 5,- korting

Laat je in het Nationaal Reddingmuseum meeslepen in de verhalen van het Nederlandse reddingwezen, van toen tot nu.

Nationaal Reddingmuseum Den Helder

Woeste zeeën, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Laat je meeslepen in de verhalen van het Nederlandse reddingwezen, van toen tot nu. De prachtige, nog varende historische reddingvloot, VR-experience die je meeneemt op een reddingsactie, audiotours, een imposante collectie en veel interactiviteit en spellen maken het museum aantrekkelijk voor alle leeftijden. Iedere schoolvakantie worden er extra activiteiten georganiseerd, van speurtochten tot voorstellingen. Van april tot november vinden tussen 12.00 en 16.00 uur dagelijks rondvaarten plaats met een echte reddingboot door de binnenhaven van Den Helder. Kinderen mogen hierbij zelf ook de boot besturen en ontvangen hun eigen persoonlijke reddersdiploma! Let op: de rondvaart zit niet bij het ticket inbegrepen. Meer informatie over de vaartochten is te vinden op de website van Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Tentoonstelling Redders op Zee – 200 jaar KNRM (28 april 2024 t/m 5 januari 2025)

Tijdens de tentoonstelling word je meegenomen in de verhalen van hedendaagse en voormalige redders vanuit KNRM stations Den Helder, Den Oever en Texel. Daarnaast vertellen familieleden hoe zij het redderswerk van hun dierbare ervaren. De verhalen van de stations, redders en hun families komen tot leven met prachtig beeldmateriaal, portretten van fotografen Jeroen Hofman en Robin de Puy en indrukwekkende interviews. Hierdoor worden verhalen bijna tastbaar voor de bezoeker. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen
  • Museumkaarthouders, KNRM donateurs en/of vrijwilligers en Vrienden Reddingmuseum ontvangen gratis toegang tot Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Op vertoon van een museumkaart, KNRM-donateurspas, medewerkerspas KNRM of Jonge Redders pas aan de kassa kun je het museum gratis bezoeken
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het museum is toegankelijk voor mindervaliden. In het museum zijn voor bezoekers rolstoelen en rollators beschikbaar.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, m.u.v. hulphonden. 
  • Op het terrein Willemsoord is parkeergelegenheid. Om het terrein heen is er ook parkeergelegenheid, maar geldt wel een blauwe zone. 
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.