Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

IJmuider Zee- en Havenmuseum

20% korting

Dompel je onder in de maritieme geschiedenis vanaf 1876 van IJmond en Amsterdam bij het IJmuider Zee- en Havenmuseum!

IJmuider Zee- en Havenmuseum

Verken het IJmuider Zee- en Havenmuseum, gevestigd in de voormalige visserijschool aan de haven van IJmuiden. Het verrassend grote en veelzijdige maritiem museum biedt een interessante reis door de maritieme geschiedenis van het Noordzeekanaal, voor jong en oud. Ontdek maar liefst 13 zalen met vaste exposities, over onder meer het graven van het Noordzeekanaal, IJmuiden en het sluizencomplex, visserij, Loodswezen, Scheveningen Radio. Op de laatste zaterdagmiddag van elke maand draaien de (oude) scheepsmotoren in de motorenhal. Voor jongeren zijn er 4 gratis fotospeurtochten en iedereen mag vrijwel overal in- en aankomen, zoals het kanaalgravershutje, de duikershelm, scheepsbrug, morsesleutel en de kotter in het buitenmuseum. Ook kan een groep tot 4 personen een escapespel spelen (vanaf 11 jaar).

Tentoonstellingen

Beleef deze zomer de twee wisseltentoonstellingen bij het IJmuider Zee- en Havenmuseum! Ontdek 'Redders op Zee in IJmuiden' (t/m 17 november 2024), een eerbetoon aan 200 jaar KNRM. Deze tentoonstelling neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het reddingsstation IJmuiden, met foto's, films, audio en modellen van reddingsboten en heldhaftige reddingen. Daarnaast kun je een authentieke strandkar van de ZHNRM bewonderen met een maquette van een historische strandredding, compleet met een lijnmortier, wippertoestel en mechanische schijnwerpers.

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een tijdslot reservering bij IJmuider Zee- en Havenmuseum voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren.
Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 3 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Je kunt de ANWB tickets laten zien vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Het museum is goed bereikbaar en ingericht voor mindervaliden. Direct voor het museum is een aparte parkeerplaats voor mindervaliden te vinden. Het is mogelijk om een rolstoel of rollator te lenen, het museum heeft één rolstoel en twee rollators ter beschikking. Daarnaast is iedere verdieping met de lift te bereiken.
  • IJmuider Zee- en Havenmuseum beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid, het is wel mogelijk om in de straten rond het museum gratis te parkeren. Direct voor het museum zijn 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.