Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

20% korting

Ontdek het Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Een unieke plek waar twee werelderfgoederen samenkomen, de Romeinse Limes en de Hollandse Waterlinies.

Het Waterliniemuseum is de ideale plek als je meer te weten wilt komen over water, forten, natuur, geschiedenis en oorlog. Loop door de verschillende vaste en tijdelijke tentoonstellingen om een beeld te krijgen over de waterlinie en over de Romeinse geschiedenis van het fort en de omgeving. Na een bezoek aan het Waterliniemuseum hebben de waterlinies geen geheimen meer voor je.

In het museum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794 en legt Ingenieur Kraijenhoff uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst.

Water als wapen

Middenin dit bijzondere museumgebouw vind je een 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als deze onder water wordt gezet, kun je zelf ervaren hoe de linie werkt. Wil je ervaren hoe de waterlinie er vanuit de lucht uitziet? Zet dan een virtualreality-bril op, vlieg over de waterlinie heen en zie wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 4 jaar ontvangen gratis entree. Hier hoeft geen ticket voor aangeschaft te worden.
  • Niet geldig in combinatie met andere acties.
  • Je hoeft na de aankoop van het ANWB Ticket géén reservering meer te plaatsen op de website van Waterliniemuseum Fort bij Vechten.
  • Het ticket geeft geen toegang tot een rondleiding over Fort bij Vechten.
  • De tickets moeten geprint worden meegenomen.
  • Het Waterliniemuseum beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 4,50 en je betaalt tijdens het uitrijden bij de slagboom. Parkeerkaartjes zijn niet beschikbaar bij de kassa. 
  • De vaste tentoonstellingen zijn rolstoeltoegankelijk. Het fortterrein is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bezoekers die slecht ter been zijn.
  • Honden zijn toegestaan op het buitenterrein van het fort, mits aangelijnd.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: de tickets zijn alleen verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel.