Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zeehondencentrum Pieterburen

€ 1,- korting

Ga zeehonden kijken bij Zeehondencentrum Pieterburen!

Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is het goede doel dat je 365 dagen per jaar kunt bezoeken. Je kijkt mee met de zorg voor de zeehonden en hun leefomgeving, de Waddenzee. De zeehonden in opvang zijn ziek, verstoord door mensen of verstrikt geraakt in zwerfafval. Het team van Pieterburen bestaande uit zeehondenverzorgers, dierenartsen en vrijwilligers van over de hele wereld zorgt elke dag voor deze dieren. Ze vertellen je graag alles over hun werk en beantwoorden al jouw vragen. Met jouw bezoek steun je hun werk. Doe je mee?

Seal, sea, science.

Een gezonde zeehond kan niet zonder gezonde zee. Bij Pieterburen zijn onderzoekers bezig, die nu het verband tussen dier, zee en de mens bestuderen. Zodat Pieterburen niet alleen het opvangscentrum, maar ook onszelf continu blijven verbeteren. En daar kun jij ook een rol in spelen. Dat leer je aan de hand van allerlei leuke activiteiten!

Doe je mee?

Ontdek wat jouw plek is in het ecosysteem van de Waddenzee. Er leven hier naast de zeehond ook veel andere wezens. Ze leven mét elkaar en ván elkaar. Dat noemen we een voedselweb. Ben je al nieuwsgierig wie dat zijn? Dat leert Zeehondencentrum Pieterburen je dit seizoen. Tijdens de vakanties organiseren zij zelfs extra activiteiten. Ga mee achter de schermen tijdens een rondleiding en kom erachter hoe een intake plaatsvindt. Of voer zelf een endoscopie uit bij een knuffelzeehond.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig. Je mag aankomen op jouw gewenste tijdstip. 
  • Het Zeehondencentrum is een goed doel dat geen subsidies ontvangt, dus met een bezoek steun je dit werk.
  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar dienen wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Studenten dienen hun studentenpas bij de entree te tonen.
  • Het Zeehondencentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt wel wat hinder ondervinden bij het zien van de zeehonden in de verblijven, maar de medewerkers van het Bezoekerscentrum helpen je graag. 
  • Huisdieren zijn niet toegestaan. Hulphonden worden in overleg vooraf op bepaalde plaatsen toegestaan.
  • Naast het Zeehondencentrum ligt een grote parkeerplaats waar je gratis kan parkeren. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 50 meter van de ingang van het Zeehondencentrum. 
  • Er zijn extra activiteiten bij te boeken, zoals indrukwekkende boottochten op de Waddenzee of de unieke belevenis van het vrijlaten van herstelde zeehonden. Kijk voor de bij te boeken activiteiten op de website van Zeehondencentrum Pieterburen.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.