Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dierenpark Taman Indonesia

Tot 20% korting

Waan je in tropische verre oorden met bijzondere vogels, reptielen en kleine zoogdieren uit Indonesië. Je vindt het allemaal in dierenpark Taman Indonesia!

Taman Indonesia heeft de Bronzen award gewonnen voor leukste uitje van provincie Overijssel 2024!

Dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in Kallenkote, in de Kop van Overijssel, met als thema Indonesië. Naast dierenpark is het tegelijkertijd eigenlijk ook een beetje Indonesië in het klein, waar veel te zien is van de diverse Indonesische culturen.

Heb je wel eens gehoord van koffiebonen-etende katten en dat deze uitgepoepte bonen tot de duurste koffiesoort ter wereld worden gerekend? En ken je Binturongs al? Deze dieren leven op wel 30 meter hoog in de bomen! Je bekijkt ze, en nog vele andere dieren, in Dierenpark Taman Indonesia. Zo zie je diverse tropische vogels in de open volières en geniet je van vissende katten, wallabies, muntjaks en otters van de eilanden van Indonesië. Benieuwd naar welke evenementen en activiteiten er binnenkort  in Taman Indonesia georganiseerd worden? Check de agenda van Taman Indonesia.

Tentoonstelling 'Oerinzicht'

Vanaf 28 april is de tentoonstelling 'Oerinzicht' te bekijken. Indonesië is een groot land met veel verschillende volken en culturen die vaak al oeroud zijn. Met deze nieuwe expositie worden de verhalen verteld van een aantal van de vele oervolkeren die Indonesië rijk is aan de hand van voorwerpen, kostuums en beeldmateriaal.  Er wordt een link gelegd met onderwerpen uit onze eigen tijd en cultuur. ‘Oerinzicht’ is te bezichtigen tot en met 30 oktober 2024. 

Leuk voor kinderen

Kinderen kunnen samen met hun ouders en/of opa en oma op ontdekkingstocht door het park met het speciale Taman-Indonesia-kinderpaspoort of met een leuke Vogelspeurkaart. Verder is er onder andere een wildernisspeeltuin, een verkleedhoek met Indonesische klederdracht en een wayangtheater.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Taman Indonesia is goed bereikbaar voor mindervaliden. Er zijn 2 gratis rolstoelen beschikbaar, deze dienen voorafgaand aan het bezoek gereserveerd te worden.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden ook niet in verband met de veiligheid van de dieren.
  • Taman Indonesia beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je gratis parkeren.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.