Het gevaar van doffe koplampen

Zijn de koplampen van jouw auto dof of verweerd? Zitten ze vol met krasjes of zijn ze vergeeld? Dan is het tijd voor actie, want rijden zonder goede verlichting is, zeker in de winter, allesbehalve veilig. 

Doffe koplampen. Het is misschien niet iets waar je vaak bij stilstaat. Totdat je op donkere dagen merkt dat je zicht steeds slechter wordt en letterlijk tot stilstand komt. Of als de garage tijdens de APK-keuring laat weten dat het ‘lichtbeeld’ van je auto vertekend is. Gevolg: afgekeurd. En dat terwijl je zo zuinig bent op je auto.

Oorzaken van doffe koplampen

Helaas krijgt elk type auto vroeg of laat te maken met koplampslijtage. Vooral bij auto’s ouder dan zeven jaar neemt dit risico toe. Je koplampen krijgen dan ook zonder dat je het in de gaten hebt heel wat voor hun kiezen. Pekel, uv-straling, wasstraatchemicaliën en steenslag: samen zorgen ze ervoor dat er een laagje ontstaat op de buitenzijde van je koplamp. Met als gevolg dat er minder en vergeeld licht doorgelaten wordt.

Gevaren van doffe of verweerde koplampen

Het zou kunnen dat dit bij jouw auto aan de hand is zonder dat je het weet. Het is daarom belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Er kleven namelijk enkele gevaren aan doffe of verweerde koplampen:

  • De doffe laag zorgt ervoor dat je verlichting minder zicht op de weg geeft en dat jij zelf minder zichtbaar bent voor anderen. Hierdoor kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.
  • Sinds september 2013 doet Rijkswaterstaat ’s nachts de lichten uit op een aantal snelwegen in de Randstad en in het zuiden van het land. Hierdoor is goede verlichting van nog groter belang.
  • De auto komt vaak niet door de APK.

Koplampen herstellen

Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Zelf poetsen met tandpasta of andere ‘wondermiddeltjes’ valt daar niet onder. Want door dit soort ‘thuisoplossingen’ schuur je de originele coating eraf. Goede reparatie blijft vakmanschap. Gelukkig weten de monteurs bij Autotaalglas precies wat nodig is om jouw koplampen weer te laten schitteren. Na één à twee uur schuren, polijsten en coaten komen zelfs de meest doffe koplampen weer stralend de garage uit.

Logo Autotaalglas

Autotaalglas helpt

Een opfrisbeurt van je koplampen bij Autotaalglas biedt vele voordelen:

•    Koplampen zijn weer zo goed als nieuw
•    Duurzame oplossing, geen vervanging nodig
•    Gebruik van professionele coating
•    Herstel zonder demontage
•    Goede kwaliteit voor een scherpe prijs
•    4 jaar garantie

Afspraak maken?

Twijfel je over de staat van je koplampen? Rijd gerust even langs voor een vrijblijvend advies. Of bel gratis naar 0800-0828. Een afspraak is zo gemaakt.

Ga naar Autotaalglas

ANWB Ledenvoordeel bij Autotaalglas, het hele jaar door

Afspraak gemaakt? Laat dan meteen gratis je ruitensproeierreservoir bijvullen! Dit kan eenmalig per kenteken en alleen op vertoon van je ANWB-lidmaatschapspas.