Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanraakschermen: best lastig te bedienen

Aanraakschermen zijn steeds meer gemeengoed in auto’s. Maar zijn wij er als bestuurder eigenlijk wel klaar voor?

Auto’s worden steeds complexer. Er zitten steeds meer apparaten en functies op die je allemaal moet kunnen bedienen en/of instellen. Daarom monteren autofabrikanten steeds vaker aanraakschermen in de auto. Niet met druk of draaiknoppen, maar door te scrollen in menu’s bedien je de radio, de airco en wat dies meer zij. Klinkt prachtig maar tijdens dat gescrol heb je je ogen niet op de weg. Dus zijn wij als bestuurder eigenlijk wel klaar voor deze vernieuwing?

Dit mag wel, maar mobieltje bedienen niet!

De ANWB nam de proef op de som en parkeerde een-auto-aanraakschermen voor een ANWB winkel in Middelburg. We vroegen voorbijgangers of zij op het aanraakscherm van onze auto drie simpele opdrachten konden uitvoeren. Dat viel nog niet mee (terwijl de  proefpersonen de auto niet eens hoefden te besturen). Veelgehoord commentaar: ‘Best gek dat dit wel mag, maar je mobiele telefoon bedienen tijdens het rijden niet!’

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf359,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Nissan Juke.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.