Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Wegenwacht Onderzoekt

De Wegenwacht zoekt uit wat je altijd al had willen weten maar nooit zelf moet doen.

Bekijk de serie 

De Wegenwacht Onderzoekt

Seizoen 1

Wat gebeurt er eigenlijk als je de verkeerde brandstof tankt en toch doorrijdt? En hoe zit het met rijden met de handrem er op? En wat nou als je motorkap ineens open klapt? In deze serie gaat de Wegenwacht samen met Yora Rienstra op onderzoek uit.

Seizoen 2

Benieuwd hoe het Yora & de Wegenwachten verder vergaat? Check hier seizoen 2 van De Wegenwacht Onderzoekt!

Bekijk de serie

Verkeerd getankt

Wat gebeurt er eigenlijk als je benzine in een diesel gooit, of andersom? Wegenwacht Robert neemt de proef op de som en kijkt hoe ver je dan nog kunt rijden. Én Yora probeert uit hoe goed de brandstof in de fik vliegt!

Lampjes laten branden

Hoe lang kan het lampje van je kofferbak branden voordat de accu leeg is? Hoe werkt een accu precies, en wat zie je als je een accu open maakt? En hoe zit het ook alweer als je startkabels wilt gebruiken? Wegenwacht Gerrit en Yora Rienstra zoeken het voor je uit.

Rijden met een lekke band

Bijna iedereen maakt het wel eens mee, een lekke band. Het kan flink gevaarlijk zijn om dan door te rijden. Maar hoe ver kom je er eigenlijk mee als je het wel doet?

Rijden met een geblokkeerde handrem

Wat gebeurt er eigenlijk als je de handrem in je auto aantrekt en niet er af haalt als je gaat rijden? Yora Rienstra en Wegenwacht Gerrit kijken hoe ver ze kunt rijden met een aangetrokken handrem en of je sneller remt met je handrem er op.

Verkeerde vloeistof bijvullen

Heb jij weleens per ongeluk het koelstofreservoir aangezien voor die van de ruitenwisservloeistof? Of kon je de dop van het motoroliereservoir moeilijk vinden? Wegenwacht Robert en Yora testen wat er gebeurt als je motorolie in je ruitenwisservloeistofreservoir doet.

Een openvliegende motorkap

Motorkap niet goed gesloten? Dat kan slecht aflopen!  Normaal gesproken vliegt deze niet zo snel open, maar wat als het haakje die 'm dichthoudt, de windhaak, niet goed meer is? Yora en de Wegenwacht zoeken het voor de laatste keer voor je uit.

Motorruimte reinigen

Wat gebeurt er als er water in het motorblok van je auto in gekomen? Misschien heb je hem iets te grondig schoongemaakt of door een diepe plas gereden. Yora en Wegenwacht Robert zoeken het voor je uit!

Lege tank

Hoe ver kan je eigenlijk nog rijden met een lege tank? De Wegenwacht en Yora zoeken het voor je uit.

Dit was de laatste aflevering

Dit was het weer. De Wegenwacht heeft samen met Yora van alles voor je uitgezocht. Ben je nou benieuwd naar wat je nog meer kunt doen om je auto goed te onderhouden en pech te voorkomen? 

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Nu25%korting
Korting voor jongeren op Wegenwacht 

Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Dan krijg je korting op Wegenwacht ® Service.