Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Wegenwacht Onderzoekt Seizoen 2

De Wegenwacht zoekt opnieuw uit wat je altijd al had willen weten maar nooit zelf moet doen.

Bekijk de serie 

De Wegenwacht Onderzoekt

Seizoen 2

De Wegenwacht Onderzoekt is terug! In dit seizoen van Wegenwacht Onderzoekt onderzoeken Yora Rienstra en de wegenwachten Freek, Robert en Gerrit de meest extreme omstandigheden en gevaren. Kun je bijvoorbeeld door de wasstraat met de ramen open? En wat is het risico van een te zwaar beladen auto?

Seizoen 1

Benieuwd hoe het Yora en de Wegenwacht vorige keer verging? Check dan hier seizoen 1 van De Wegenwacht Onderzoekt!

Bekijk de serie

Een openvliegende motorkap

Motorkap niet goed gesloten? Dat kan slecht aflopen!  Normaal gesproken vliegt deze niet zo snel open, maar wat als het haakje die 'm dichthoudt, de windhaak, niet goed meer is? Yora en de Wegenwacht zoeken het voor de laatste keer voor je uit.

Risico's van te zwaar beladen auto's

Een auto die te zwaar beladen is brengt niet alleen anderen, maar ook jezelf in gevaar! Yora Rienstra en Wegenwacht Gerrit testen in Wegenwacht Onderzoekt wat er gebeurt met de remweg van de auto en of deze een flinke drempel overleefd.

Te hard over drempels ZONDER schockdempers

Schokdempers zijn cruciaal wanneer je over drempels of een hobbelige weg rijdt. Maar wat gebeurt er als je GEEN schokdempers meer op de auto hebt zitten en je rijdt over een drempel. Zal de auto dat overleven of kun je hem daarna naar de sloop brengen?

Door de wasstraat met de RAMEN OPEN?!

We onderzoeken wat er gebeurt als je door de wasstraat gaat met je ramen open. En dat niet alleen, we gaan ook met een CABRIO door de wasstraat! Zal er nog iets heel blijven? Yora en Wegenwacht Gerrit onderzoeken het.

Trekt een EV of benzine auto sneller op?

En hoe ver kom je nog na de eerste waarschuwing over een lege accu? Wegenwacht Freek vertelt je alles over de elektrische auto. En trekt een elektrische auto echt zo snel op?

Rijden zonder remblokken of remvloeistof

Hoe ver kun je rijden met de handrem erop? Problemen met de remmen komt Wegenwacht Freek vaak tegen. Vaak komt dit door slijtage, bijvoorbeeld door te dunne remschijven, versleten remblokken en uitgedroogde remleidingen.

Wat gaat er mis bij teveel of te weinig motorolie?

Yora en Wegenwacht Freek onderzoeken wat er gebeurt als er te weinig of te veel motorolie in de motor zit. Zal de motor het overleven en hoe lang kan een auto het volhouden zonder olie?

Nu25%korting
Korting voor jongeren op Wegenwacht 

Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Dan krijg je korting op Wegenwacht ® Service.

Wegenwacht® Fiets Service 

Ook bij pech op de fiets snel weer op weg, met Wegenwacht Fiets!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

2,75per maand
Voorkom pech met ANWB Smart Driver 

Ga zorgeloos op weg. Smart Driver voorspelt storingen en geeft uitgebreid onderhoudsadvies.