Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vertraging A7 bij Purmerend door werkzaamheden

Sinds maandag 29 april weg dicht voor vrachtverkeer

Het verkeer op de A7 bij Purmerend moet tot 1 september rekening houden met vertraging. Er wordt in beide richtingen aan de weg gewerkt. De weg is bovendien sinds maandag 29 april dicht voor vrachtverkeer en bussen.

Handig voor onderweg
Met de ANWB Onderweg app heb je de laatste verkeersinformatie altijd bij de hand. Je krijgt meldingen van files en wegwerkzaamheden. Daarnaast vind je goedkoopste tankstations en laadpunten, zie je de tolkosten op je route en kan je online de Wegenwacht inschakelen. Ook in het buitenland.
Download de ANWB Onderweg app


Sinds 8 april gaat er ter hoogte de brug over het Noordhollandsch Kanaal telkens 1 weghelft dicht waardoor weggebruikers allemaal over de andere weghelft geleid worden. Daar zijn in beide richtingen dan 2 versmalde rijstroken beschikbaar. Ook zijn er diverse op- en afritten afgesloten en is de maximum snelheid verlaagd naar  70 kilometer per uur.

Omrijden

Het (vracht)verkeer tussen Amsterdam en Hoorn kan de A7 omzeilen en omrijden. Richting het noorden kan dit vanaf Amsterdam via Volendam en Purmerend over de A10, N247 en de N244. Van Hoorn naar Amsterdam geldt een omleiding via Krommenie en Zaandam over de N244, N246 en de A8.
Het verkeer moet op deze alternatieve routes rekening houden met oponthoud.

Afsluitingen tegen sluipverkeer 

Om sluipverkeer tegen te gaan zijn veel lokale wegen tijdens de spits afgesloten, zoals verschillende wegen rond de N247 bij Monnickendam. Bewoners kunnen een ontheffing aanvragen (voor meer informatie over deze ontheffing zie: ontheffingA7purmerend.nl)

Brug niet bestand tegen vrachtverkeer 

Voor vrachtverkeer was er bovendien sinds het begin van de werkzaamheden een gewichtsbeperking: vrachtwagens zwaarder dan 25 ton mochten niet over de A7 rijden en moesten omrijden. Aangezien deze regel niet werd opgevolgd, mogen sinds 29 april alle vrachtwagens en bussen tijdelijk helemaal geen gebruik meer maken van de A7 bij Purmerend en moeten dus omrijden. Sinds oktober 2023 was er trouwens al een gewichtsbeperking voor vrachtverkeer zwaarder dan 30 ton. 

Per dag rijden er zo’n 40.000 voertuigen per rijrichting over de A7 bij Purmerend. Tijdens een inspectie van de brug in 2022 bleek dat de steunpunten niet bestand zijn tegen het vele en zware verkeer van tegenwoordig. De brug moet dan ook worden versterkt met extra wapeningsstaal. 

Alternatieve route voor het verkeer tussen Joure en Schiphol

  • Via A7/N242/A9 (Alkmaar), afstand 157 km.
  • Via A6 (Flevoland) A1/A9, afstand 130 km. 

Staan er nu files bij Purmerend?

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Meer info:
Overzicht wegwerkzaamheden
ANWB Verkeersverwachting

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.